01 Şubat 2015 12:00

Sabri Ok: Çözüm sürecinde ilerleme yok

Çözüm süreciyle ilgili konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, kendilerinin Şubat ayının başından başlayarak Mart ayı sonuna kadar çözümü sağlamak istediklerini, ancak daha müzakerelere bile başlanmadığını söyledi. Ok, "Bizim iki alternatifimiz vardır, ya müzakere ile ya da mücadele ile Kürt halkını özgürleştireceğiz" dedi.

Paylaş

Sterk TV'ye çözüm süreci ve Kobanê'nin IŞİD'ten temizlenmesine değerlendiren KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, çözüm sürecinde bir ilerleme olmadığını, süreçte henüz müzakere aşamasına geçilmediğini belirterek şunları söyledi:

"Bırakın çözümü henüz müzakerelere başlanmamıştır. Zaman geçiyor. Bu zihniyet ile çözüm olmaz. Biz çözüm için AKP'nin adım atmasını ve sürece dürüst yaklaşmasını bekledik. Biz Şubat ayının başından başlayarak Mart ayının sonuna kadar çözüm olmasını istedik. Biz AKP'nin çözüme gelmesine istedik ancak süreç yürümüyor. AKP bu zahmete katlanmıyor. Bu niyet ile çözüm zor görünüyor."  

KOBANÊ ÖRNEĞİ 

Sabri Ok, Kürtlerin Kobanê'de olduğu gibi varlığını ve özgürlüğü için mücadelesini her alanda güçlendirmesi gerektiğini de kaydederek şöyle konuştu:

"Mücadelesi ile AKP ve Türk devletini çözüm yoluna koymaya mecbur etmelidir. Bizim iki alternatifimiz vardır, ya müzakere ile yada mücadele ile Kürt halkını özgürleştireceğiz. Görünüyor ki müzakere ile olmuyor. Zaman hemen hemen kalmadı. Bugün, yarın yani kısa bir süre içerisinde AKP o iradeyi göstermez ise ve dürüst bir şekilde müzakerelere başlamaz ise biz o zaman çözüm süreci konusunda bir şey olmadığını söyleriz." (Diyarbakır/DHA)

 

 

 


DHA-Politika - Türkiye-Diyarbakır - Ferit ASLAN

ÖNCEKİ HABER

İmamköy JES’e karşı çıkıyor

SONRAKİ HABER

Kobané'ye yardımlar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...