01 Şubat 2015 11:49

Hasan Ocak davası için zaman aşımı uyarısı

ESP, 21 Mart 1995 yılında gözaltın alındıktan 5 gün sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak davasının zamanaşımına uğratılmaya çalışılmasını protesto etti.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 21 Mart 1995 yılında gözaltına alındıktan 5 gün sonra Beykoz Buzhane Köyü Dedeler Mevkii'nde cenazesine ulaşılan Hasan Ocak davasının zaman aşımına uğratılmaya çalışılmasını protesto etmek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.
Eylemde basın açıklamasını ESP üyesi Cemil Yıldız yaptı. Yıldız, 20 yıldır Galatasaray Meydanı'nın kayıplar için "adalet meydanı" olduğunu belirterek, gözaltında kayıpların failinin devlet olduğunu ve devletin hukuki davaları zamanaşımına uğratmaya çalıştığını söyledi.

'İNSANLIK SUÇUNDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ' 

Kayıp yakınlarının tüm başvurularının sonuçsuz kaldığına ifade eden Yıldız, Hasan Ocak soruşturmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi' nin (AİHM) devleti mahkum etmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti. Binlerce kayıp ve faili belli cinayet dosyasının tozlu arşivlerde saklandığına dikkat çeken Yıldız şunları söyledi: "Bu kontrgerilla cumhuriyetinin pislikleri hala aydınlatılmadı. AKP iktidarı da gözaltında kayıpların akıbetlerini açıklama ve sorumluları yargılama konusunda bir adım atmıyor." Hasan Ocak davasında yargılamanın devam etmesini ve katillerin cezalandırılmasını isteyen Yıldız, "İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz" ifadesini kullandı. (İstanbul/DİHA) 

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da fişlenen çocuklara psikolojik destek verilecek

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de deniz şehirle birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...