01 Şubat 2015 11:42

Diyarbakır'da fişlenen çocuklara psikolojik destek verilecek

Diyarbakır'da polis tarafından fişlenen ve kimlik bilgileri internet üzerinden yayınlanan çocuklara İşkence ve Şiddet Mağdurları için Sosyal Yardımlaşma Rehabilitasyon ve Adaptasyon Derneği'nden (Sohram-Der) destek geldi. Dernek, çocuklara ve ailelerine psikolojik destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Paylaş

Emniyet Müdürlüğü'nün tespit ettiği, bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de listesini resmi internet sitelerinde yayınlanan 872 çocuk ile ilgili hafta içerisinde basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen, isimleri ve adresleri deşifre edilen öğrenciler ile ailelerine her türlü hukuksal, psikolojik ve sosyal destek sunacaklarını vurgulamıştı. Sohram-Der, Eğitim-Sen'in bu açıklamasına destek verdi.
ANF'nin geçtiği habere göre konuya ilişkin Sohram-Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eğitim-Sen, 872 çocuk ile ilgili açıklama yapmış, olayın üzerinin kapatılmaması için konunun takipçisi olacaklarını belirterek, isimleri ve adresleri deşifre edilen öğrenciler ile ailelerine, psikolojik destek sunacaklarını ifade etmiştir. Sohram-Der olarak Eğitim-Sen'in bu duyarlılığına destek vermek amacıyla, söz konusu öğrencilere ve ailelerine psikolojik destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayrıca, idari kurumların bariz hatasından doğan bu durumun mağdurlarının belki yaşamları boyunca etkilenebilecekleri maddi ve manevi zararların idare tarafından tanzim edilmesi gerekliliği idarenin önemli bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. İdarenin yapmış olduğu toplumda duyarlı her bireyde infial yaratan bu hukuksuz girişimin failleri ile ilgili soruşturma ve hukuksal sonuçlarının toplumsal sorumluluk ve toplumsal vicdani rahatlatma adına toplumla paylaşılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Ayrıca bu tür olayların tekrarlanmaması için idarenin gerekli tedbirlerin alınmasını ve gerek toplumsal dinamikler gerekse idarenin duyarlı olmasını diliyoruz" denildi. 

872 çocuğun fişlenerek isim, soyad, TC no ve adreslerinin internet üzerinde yayınlanması ardından, Diyarbakır Barosu ve İHD suç duyurusunda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de kestiği ağaç üzerine devrilen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Hasan Ocak davası için zaman aşımı uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...