01 Şubat 2015 11:19

Tuncel: Bizim barajı aşma gibi bir sorunumuz yok

HDP Manisa İl Örgütü tarafından düzenlenen halk toplantısında konuşan HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Bizim parlamentoda olmamızı isteyen geniş bir çevre var. Bizim barajı aşma gibi bir sorunumuz yok. Parlamento dışında kalmak bizim için ölüm değildir. Biz her alanda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, HDK yerel meclis örgütlenme çalışmaları kapsamında, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'in katılımıyla Öğretmen Evi'nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda kişinin yanı sıra HDP Manisa İl Eş Başkanı Sait Taycı, HDP il yöneticileri ve ilçe eş başkanları katıldı. Toplantıda konuşan HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada toplumsal bir kaosun yaşandığını söyledi. Emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu kendilerine göre yeniden inşa etmeye çalıştıklarını söyleyen Tuncel, halkın bu otoriter, baskıcı sistemlere karşı, Rojava'da olduğu gibi yeni yaşamı tercih ettiğini dile getirdi. Tuncel, "İşte Rojava'da yeni yaşamı inşa ettiler. Rojava'da yeni bir yaşamın mümkün olabileceğini gösterdi. Fakat bu yeni yaşamı gören emperyalist güçler İŞİD çetelerini Rojava'ya saldırtıp, Rojava devrimini boğmak istiyor. Fakat bu insanlık düşmanı çetelere karşı YPG ve YPJ güçleri tarihi bir direniş gösterdiler" diye konuştu.

'BARAJI AŞMAK GİBİ BİR SORUNUMUZ YOK' 

Yunanistan'da seçimleri kazanan SYRIZA'nın başarısına işaret eden Tuncel, söz konusu başarının sol sosyalizm için önemli bir çıkış olduğuna vurgu yaptı. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere de değinen Tuncel, Türkiye'de tek alternatif partinin HDP olduğunu dile getirerek, AKP, MHP ve CHP'nin aynı çizgide ve aynı zihniyette olduğunu vurguladı. "Bizim barajı aşma gibi bir sorunumuz yok" diyen Tuncel, yapılan anket sonuçların dikkat çekti. Parlamento dışında kalmaları halinde de mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Tuncel, "Parlamento dışında kalmak bizim için ölüm değildir. Biz her alanda mücadelemize devam edeceğiz. Diyorlar ki 'bağımsız girsinler' bağımsız girmek onlar için önemli ise onlar bağımsız girsinler" diye konuştu. (Manisa/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ürdün, IŞİD'le rehine takasına hazır

SONRAKİ HABER

Abdi İpekçi mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...