01 Şubat 2015 11:10

'AKP karma eğitimi kaldırmak istiyor'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle yaptıkları eylemde, AKP hükümetini karma eğitimi kaldırmak istemekle suçladı.

Paylaş

Malatya'da zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri tarafından her pazar günü gerçekleştirdikleri oturma eylemine 14'üncü haftasında devam edildi. Merkez Emeksiz Üst Kavşağı'nda toplanan çok sayıda dernek üyesi üzerinde "Zorunlu din dersi eğitimine hayır" yazılı pankart açıp, "Devletin Alevisi olmayacağız", "Demokratik, laik, anadilde eğitim" sloganları attı. 

Eylemde açıklama yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir ise, AKP hükümetinin dindar ve kindar bir nesil yetiştirme hedefine inatla devam ettiğini söyledi.

Hükümetin AİHM'nin kararlarını ve Alevi halklarının taleplerini görmezden geldiğini belirten Tunçdemir, yürütülen politikalarla okulların ibadethanelere çevrildiğini söyledi. AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayanları kendisi gibi düşünmeye zorladığını da iade eden Tunçdemir, "AKP hükümeti döneminde eğitim alanında atılan adımlara bakılırsa hedefin karma eğitimi ortadan kaldırmak olduğu kesin gözüküyor" şeklinde konuştu.

Açıklanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren dernek üyeleri, sonrasında bu haftaki eylemelerini noktaladı. (Malatya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yaşar Kemal'in son sağlık durumu

SONRAKİ HABER

Malatya İPAŞ’ta işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...