01 Şubat 2015 10:39

Sarıyıldız: Cizre halkı polis gözaltılarına izin vermemeli

Cizre'de PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanında bir konuşma yapan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Baskınlar olduğunda bütün halkımız baskın yapılan eve yürüyüş yapmalı. Polisin gençlerimizi gözaltına almasına izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP ve DBP İlçe Örgütleri tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Çarkendal Meydanı'nda miting gerçekleştirildi. Mitingin yapıldığı alana sabahın erken saatlerinde binlerce yurttaş, yöresel kıyafetlerle akın etmeye başladı. Miting alanı PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPG, YPJ, HPG, YJA-STAR ve PKK savaşçılarının posterleri ve PKK, KCK, YPG ve YPJ bayrakları ile donatıldı. Miting alanını dolduran on binlerce kişi sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana YPG û YPJ" sloganları attı. Mitinge, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ve DBP yöneticileri ile ilçede bulunan STÖ ve dernek temsilcileri de katıldı. 

Mitingde konuşan DBP Cizre İlçe Eş Başkanı Mesut Nart, Cizre halkının onurlu yaşam için mücadelenin başını çekmeye devam edeceğini söyledi. Nart'ın ardından konuşan HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Semire Oruç da Rojava direnişinin ruhuyla Cizre'de kadınlar ve gençlerin Öcalan'ın özgürlüğü için seferberlik ilan ettiğini söyledi. 

'ROJAVA'DA GENÇLER ÖNCÜLÜĞÜNDE DESTAN YAZILDI'

Mitingde bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Kürt halkı Rojava'da onurlu bir yaşam için onurlu bir direnişle çetelere karşı savaştılar. Gençlerimiz cephelere akın ettiler. Halkımız cephelerdeki evlatlarını hiç yalnız bırakmadı. Kürt halkı Rojava'da sadece DAİŞ çetelerine karşı değil bir sisteme, topyekün imha çetelerine karşı onurlu bir mücadele sergilemiştir. Rojava'da Kürt halkı gençler öncülüğünde destan yazdı. Gençlerimiz geleceğimizdir onlara sahip çıkmamız lazım" diye ifade etti. 

'BASKIN OLURSA TÜM HALKIMIZ BASKIN YAPILAN EVE YÜRÜMELİ' 

Cizre'de son aylarda yaşanan katliamlara ve polis baskısına karşı halk ve gençler tarafından kazılan hendeklere de değinen Sarıyıldız, "Gençlerimiz ve halkımız bu hendeklerin keyfi bir şekilde kazmadı. Bu hendekler polis baskısına, tutuklama furyasına karşı kazıldı. Gençlerimize yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Bir ay içinde Cizre'de beş gencimiz katledildi. En son şehidimiz de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'dı. Şimdi hendekleri kapatın diyorlar. Biz hendekleri kapatmaya başladık ama bununla birlikte halkımız ve gençlerimiz öncülüğünde yeni bir yaşam için yeni bir mücadele içinde olmamız lazım. Baskınlar olduğunda bütün halkımız baskın yapılan eve yürüyüş yapmalı. Polisin gençlerimizi gözaltına almasına izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu. 

Miting, sanatçı Demhat Botan, Hamit Diyana ve Serhado'nun sahne alması ile devam edecek. (Cizre/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

'Elektrikte enflasyonu kat kat aşan zam yapıldı'

SONRAKİ HABER

İmralı görüşmesi ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...