01 Şubat 2015 10:33

'Elektrikte enflasyonu kat kat aşan zam yapıldı'

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yönetim kurulu, 'gizli zam yok' sözüne rağmen kayıp ve kaçak bedelinin dağıtım bedeline giydirildiğini bildirdi.

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yönetim kurulu, 'gizli zam yok' sözüne rağmen kayıp ve kaçak bedelinin dağıtım bedeline giydirildiğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamada, "Faturalardaki kayıp ve kaçak bedelini dağıtım bedeline giydirme oyunu sonucunda dağıtım şirketlerinin, mesken kullanıcılarından tahsil ettikleri dağıtım bedeli, Ocak 2015`te Aralık 2014'e göre yüzde 29.6 oranında zamlandırılmıştır. 

Kullanılan kilovat saat başına 2.86 kuruş olarak mesken kullanıcılarından tahsil edilen dağıtım bedeli 3.71 kuruşa çıkarılmıştır. Böylece 230 kilovat saatlik asgari bir ailenin elektrik tüketimi nedeniyle dağıtım şirketlerine ödenen dağıtım bedeli 6.6 TL'den 8.5 TL'ye çıkmıştır. Bu bedellerin yıllık düzenlendiği düşünülse dahi 2014 enflasyonunun yüzde 10'un altında olduğu dikkate alındığında, dağıtım şirketlerine aktarılan dağıtım bedeli kaleminde enflasyonu da kat kat aşan zam yapıldığı görülmektedir " denildi.

Odanın açıklamasında, sayaç başına tahsil edilen sayaç okuma bedellerinin de yüzde 9.6 zamlandırıldığı kaydedildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den klor gazlı saldırı

SONRAKİ HABER

Sarıyıldız: Cizre halkı polis gözaltılarına izin vermemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...