01 Şubat 2015 10:07

Köylülerden taş ocağı protestosu

Menderes ilçesine bağlı Karakuyu köyü sakinleri, köylerine yakın bir mesafede yapılması planlanan taş ocağını yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

Paylaş

Menderes ilçesine bağlı Karakuyu köyü sakinleri, köylerine yakın bir mesafede yapılması planlanan taş ocağını yaptıkları yürüyüş ile protesto etti. 

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Karakuyu köyü sakinleri, köyün yakınında yapılması planlanan taş ocağı projesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Köy meydanında toplanan yurttaşlar, "Ferman padişahınsa dağlar bizimdir", "Burası efe köy" ve "Diren Karakuyu" dövizleri taşıyarak, taş ocağının yapılacağı alan doğru yürüyüşe geçti. Sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Köyümüzde ocak istemiyoruz" sloganlarının atıldığı yürüyüşe, TMMOB İzmir Şube temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da katıldı. 

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Serdar Çiftçi, Karakuyu'nun aynı zamanda Tahtalı Barajı'nın havzası konumunda olduğunu belirterek, yapılacak çalışmalardan dolayı toprağın olumsuz etkileneceğini söyledi. Karakuyu'da yurttaşların birçoğunun tarım ile geçimini sağladığını belirten Çiftçi, "Bugün Türkiye'de çiftçinin hali ortadadır. Burada birçok insan tarımla geçiniyor. Eğer bu proje gerçekleşirse insanların geçim kaynağı da elinden alınacak. Bu projeye izin verilmemeli. Direnen tüm köy halkının yanında olacağız" diye konuştu.

Açıklama, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile sona erdi.

HALK TOPLANTISI YAPILDI

Öte yandan, köy kahvesinde bir araya gelen yurttaşlar toplantı düzenledi. TMMOB temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, son dönemde Türkiye'de yapılan yatırımların insan hayatı ve sağlığının dikkate alınmadan yapıldığını söyledi. Yalçın'ın ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise projenin bir talan projesi olduğunu belirterek, "Eğer sizler beraber olup köyünüze sahip çıkmazsanız biz hiç sahip çıkamayız. Taşıma suyla değirmen dönmez. Gelecek kuşaklara daha iyi bir gelecek bırakmak istiyorsanız susmayın. Her zaman direnenler kazanır" ifadesinde bulundu.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli sağanak yağış

SONRAKİ HABER

IŞİD'den klor gazlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...