01 Şubat 2015 08:59

Mısır, Hamas’ın askeri kanadını ‘terörist’ ilan etti

Mısır’da bir mahkeme, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarını “terör örgütü” ilan etti.

Paylaş

Mısır’da bir mahkeme, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarını “terör örgütü” ilan etti.

Başkent Kahire’deki Acil İşler Mahkemesinin aldığı karar ile Hamas’ın askeri kanadının ülkedeki faaliyetleri yasaklandı. Mahkemenin kararında, askeri grubun Mısır’da çok sayıda “terör eylemine” karıştığı, Sina Yarımadası’ndaki silahlı çatışmalarda parmağı olduğu ve Mısır-Gazze sınırında bulunan tünelleri kullandığı iddia edildi.

Hamas ise kararı siyasi olarak niteledi ve tanımadıklarını açıkladı. 

Mısır yönetimi, Gazze’den militanlarla mücadele ettikleri güneyindeki Sina Yarımadasına silah gönderildiğini iddia ediyor. 

SİSİ’DEN SİNA AÇIKLAMASI

Mısır’ın kuzeyindeki Sina Yarımadasında dün güvenlik güçlerini hedef alan bir dizi saldırıda en az 30 asker ve polis ölmüştü. Saldırılar sonrası komutanlarla bir toplantı yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ise bugün televizyondan halka hitap etti.  Abdülfettah el Sisi, ülkesinin militanlarla uzun soluklu ve zor bir savaşa giriştiğini söyledi.

Saldırıların sorumluluğunu IŞİD’e bağlılığını ilan eden Ensar Beytül Makdis örgütü üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin ve Bangladeş’te işçi katliamı

SONRAKİ HABER

Clippers, son şampiyona karşı zorlanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...