22 Temmuz 2011 08:25

Anday Şiir Ödülü Süreyya Berfe’nin

MELİH Cevdet Anday’ın anısına Türkiye Yazarlar Sendikası ve Muğla Ören Belediyesi işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’ne “Seferis ile Üvez” adlı kitabıyla Süreyya Berfe değer bulundu.Doğan Hızlan, Egemen Berköz, Eray Canberk, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Refik Durba

Anday Şiir Ödülü Süreyya Berfe’nin
Paylaş

MELİH Cevdet Anday’ın anısına Türkiye Yazarlar Sendikası ve Muğla Ören Belediyesi işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’ne “Seferis ile Üvez” adlı kitabıyla Süreyya Berfe değer bulundu.

Doğan Hızlan, Egemen Berköz, Eray Canberk, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Refik Durbaş ve Enver Ercan’dan oluşan seçici kurul; ödülü şiirde yeni biçimler araması, günceli ve emeği duru bir dille işlemesi, şiiri zamanla yerelden evrensele taşıması, bu yönüyle de Melih Cevdet Anday’ın şiirine yaklaşması gerekçesiyle verdiğini açıkladı.

Ödül, eylülün ilk haftası Ören’de yapılacak olan Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği’nde Süreyya Berfe’ye sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BTS adalet istiyor

SONRAKİ HABER

Marilyn Monroe heykeli de ‘ucube’ çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...