01 Şubat 2015 08:05

KOÜ'de 61 öğrenciye soruşturma açıldı

Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü, Roboski katliamının yıl dönümünde stant açıp, AKP'nin anti demokratik uygulamalarını ile yılbaşı kutlamanın "günah" sayan AGD'lileri protesto ettikleri gerekçesiyle 61 öğrenciye toplam 80 soruşturma açtı. Açılan soruşturma kapsamında her öğrenci için ''2 dönem uzaklaştırma'' cezası istendi.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü, Umuttepe Kampusü'nde Roboski katliamının yıl dönümünde stant açarak, AKP Hükümeti'nin anti demokratik uygulamalarını ve yılbaşı kutlamanın günah olduğunu savunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyelerini protesto ettikleri gerekçesiyle yurtsever, sol-sosyalist görüşlü öğrenciler hakkında soruşturma açtı. Geçtiğimiz aylarda rektörlüğe atanan Sadettin Hülagü tarafından 61 öğrenciye toplam 80 soruşturma açıldı. Açılan soruşturma kapsamında her öğrenci için ''2 dönem uzaklaştırma'' cezası istendi. Söz konusu öğrencilerin standına saldıran Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) üyesi öğrenciler ile AGD'li öğrenciler hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

Kocaeli Üniversitesi'nde 23 Aralık 2014 tarihinde stant açıp, bildiri dağıtan öğrencilere, HEPAR'lılar, ''Size Umuttepe Kampüsü'nde yer yok'' sözleriyle saldırmış, küfürler savurarak, tehdit etmişti. Yaşanan arbedenin ardından üniversiteliler tekrar stantlarında bildiri dağıtmaya başlayınca Özel Güvenlik Birimleri ve Polisler üniversitelilerin stantlarını dağıtmışlardı. Ertesi gün ise ''Noel İslama aykırıdır'' diyerek, AGD üyeliler, ''Üniversitelerde gerici ve ayrıştırıcı çalışma yapılamaz. Üniversiteler bilim yuvalarıdır'' diyerek, karşı çıkan üniversitelilere yine özel güvenlik ve polisler eşliğinde saldırmıştı. Söz konusu olayda 18 üniversiteli yaka paça gözaltına alınmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır ve Siirt'te gözaltılar

SONRAKİ HABER

CANLI BLOG: Metal grevinde 4. gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...