01 Şubat 2015 08:03

Diyarbakır ve Siirt'te gözaltılar

Diyarbakır'da, merkez Bağlar-Kaynartepe Mahalle Meclisi'ne gece saat 01.00 sıralarında baskın yapan polisler, içerisinde bulunan 10 kişiyi gözaltına aldı. Siirt'te de 3'ü çocuk 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nde halk tarafından mahalledeki sorunların çözümünde ortak karar almak üzere kurulan Mahalle Meclisi'ne dün gece yarısı baskın düzenlendi. Özel harekat polisleri tarafından yapılan baskında, içeride bulunan Meclis Başkanı Şefik Kılıç, M. Salih Kalır, Mehmet Bulut, Seyfettin Yakut, Şefik Yıldırım ve Remzi Memiş ile henüz isimleri öğrenilemeyen 4 genç gözaltına alındı. Gözaltına alma işlemi sırasında polisler herhangi bir gözaltı kararı da göstermedi. 

Yine yapılan aramada eşyalar polislerce dağıtılırken, gözaltına alınan 10 kişi Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT'TE 3'Ü ÇOCUK 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Edinilen bilgilere göre, Siirt'te de dün akşam saatlerinde "Mobese kameralarına molotof ve taş attıkları, izinsiz gösteri" yaptıkları iddiasıyla 3'ü çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Servet babadan oğula, direniş nesilden nesile geçer!

SONRAKİ HABER

KOÜ'de 61 öğrenciye soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...