22 Temmuz 2011 08:05

Pertek Belediyesinden festivale katılım çağrısı

Dersim’in Pertek İlçesi Belediye Başkanı Kenan Çetin, Dersimlileri ve Dersim dostlarını 11. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne çağırdı. Çetin, ayrıca feribot sefer saatlerinde değişiklikle gece yarısından sonra da feribotların hizmet vereceğini duyurdu.Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, yaptığı açıklama

Pertek Belediyesinden festivale katılım çağrısı
Paylaş

Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, yaptığı açıklamada, bütün Dersimlileri, Dersim dostlarını, Munzur’a,  inanç merkezlerine, kültür, tarih ve doğasıyla açık kent müzesi olan Dersim’e davet ettiğini söyledi.

“Davetimiz doğayı kirletmeye değil, kirletenlere karşı temiz tutmaya, katletmeye yok etmeye, yozlaştırmaya karşı yaşatmaya, insansızlaştırmaya karşı geri dönüp eser bırakmaya ve gelecek kuşaklara utanç duymadan alnı açık bir şekilde güzellikler bırakmaya” çağrısında bulunan Çetin, sadece festivallerde değil bütün dostları ve Dersimlileri her zaman Dersim’e çağırdıklarını ifade etti. Çetin, Dersimlilere Dersim’e geri dönme çağrısında da bulundu.

FERİBOT GECE YARISI DA ÇALIŞACAK

Çetin yaptığı bir başka açıklama ile 1974 yılında Keban Baraj gölünün su tutmasından bu yana 37 yıldır feribotla ulaşım yapıldığını hatırlattı. Valilik ve kaymakamlıkla yazışmalar yaptıklarını belirten Çetin, yazışmalar sonucunda vatandaşların rahatça ulaşımı için belediye feribotunun 24 saat çalışacağını söyledi. Çetin, özellikle gece bu yolu kullanacak vatandaşların 24.00’ten itibaren 01.00, 02.00, 04.00 ve sabah 06.30’da geçiş yapabileceklerini belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın hafta sonu Çemişgezek’te olacağını söyleyen Çetin, kendilerinin de “Munzur’a Baraj Değil Pertek’e Köprü taleplerini” yineleyeceklerini belirtti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üzülmez Star işçileri de eylemde

SONRAKİ HABER

BTS adalet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa