01 Şubat 2015 01:50

Festival genç cazcıları çağırıyor

İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 13. kez düzenlenen Genç Caz konserleri için başvurular başladı. Genç Caz’a katılmak isteyen müzisyenler ve topluluklar demo kayıtlarını, buradan ulaşabilecekleri başvuru formunu doldurduktan sonra, 24 Nisan Cuma günü 17.00’ye kadar festival ofisine (İKSV, Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane) iletebilirler.

Paylaş

İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 13. kez düzenlenen Genç Caz konserleri için başvurular başladı. Genç Caz’a katılmak isteyen müzisyenler ve topluluklar demo kayıtlarını, buradan ulaşabilecekleri başvuru formunu doldurduktan sonra, 24 Nisan Cuma günü 17.00’ye kadar festival ofisine (İKSV, Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane) iletebilirler.

Genç müzisyenler seçmelere klasik ya da çağdaş caz türlerinde çalışmaların yanı sıra, fusion caz, rock caz, funk caz, latin caz, pop caz, acid caz, blues, soul, R&B, elektronik caz ve benzeri tarzlardaki demoları ile katılabiliyor. Repertuvar, adayların kendi özgün bestelerinin yanı sıra caz standartlarının veya başka parçaların yorumlarından da oluşabilir. Genç Caz’a profesyonel bir albüm yayımlamamış ve müzisyenlikleri 30 yaşın altında olan  topluluklar başvurabiliyor.

Genç Caz Seçici Kurulunda Müzisyen Elif Çağlar, Müzik Yazarı Feridun Ertaşkan, Müzisyen Ferit Odman, Müzik Yazarı ve Yapımcı Hülya Tunçağ, Müzik Yazarı Murat Beşer, Müzisyen Önder Focan, Müzik Yazarı Sevin Okyay, Gazeteci Sedat Ergin ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Genç Caz katılımcıları arasında Gevende, Ece Göksu, Deniz Taşar, Başak Yavuz, Tolga Erzurumlu, İlay Bal, Eylül Biçer ve İpek Dinç gibi müzisyen ve topluluklar yer aldı. 
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Devrimin kadın yüzü; ROJAVA

SONRAKİ HABER

IŞİD 'İkinci Japon rehineyi de infaz etti' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...