22 Temmuz 2011 07:53

Üzülmez Star işçileri de eylemde

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yer altı hazırlık işini alan taşeron firma Star Şirketi’nin Kozlu Müesesesi’nde çalışan maden işçilerinin eyleminin ardından Üzülmez Müessesesin’nde çalışan maden işçileri hak edişlerini alamadıkları için 15 Temmuz 2011 günü başlattık

Üzülmez Star işçileri de eylemde
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde, Kozlu Müessesinde çalışan Star işçileri yaptıkları ses getirici eylemleri sonrasında haklarını almışlardı.

Geçmişe dönük birikmiş alacakları ve Bir aylık maaşları içerde bulunan Üzülmezli Star işçilerini 21 Temmuz 2011 günü ziyaret eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, “madenci arkadaşlarımızın haklı taleplerinin sonuna kadar arkasındayız. Bu arkadaşlar bizim üyemiz zaten ve onların her sorunu ile ilgilenmek bizim vazifemiz” dedi.

Tutkun, şirketin işyeri girişinde eylemlerini sürdüren maden işçilerinin yazılı taleplerini, şirket müdürü Kaya Bayram’a ileterek sorunun biran önce çözülmesini ve iş barışının sağlanmasını isteyerek şunları söyledi. “Bu arkadaşlarımız verilen işleri layıkıyla yerine getirmişler. Her biri evlerine ekmek götürme peşinde. Hak etmedikleri bir şeyi de talep etmiyorlar. Fakat işveren şirket bu işi adeta gelenek hale getirdi. Bu olaylar kurumun tüm alanlarını da olumsuz etkiliyor. İş barışını bozduğu gibi can güvenliğini de tehlikeye atıyor. Geçtiğimiz yıl Karadon’da yaşanan facia unutulmamalı.

Ayrıca bu şirketin bazı yönetici konumundaki insanlar da işçisine uyguladıkları despot tutumlarından vazgeçmeli. Aynı tavırlarını sürdürürlerse bizim tavrımız da değişir.” (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Kundura’da 180 işçi atıldı

SONRAKİ HABER

Pertek Belediyesinden festivale katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...