31 Ocak 2015 14:51

Çakırözer: Cesur bir yayın politikası izledik

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden alınan Utku Çakırözer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında gazete çalışanlarına ve okurlarına teşekkür etti.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden alınan Utku Çakırözer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında gazete çalışanlarına ve okurlarına teşekkür etti. 

Eylül 2014’te Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine getirilen Utku Çakırözer, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunun aldığı kararla görevine son verilmişti. 

5 aydır gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Çakırözer’in görevinden alınmasıyla ilgili yönetim kurulu ‘fikir uyuşmazlığı’ açıklamasını yapmıştı. 

Çakırözer, Twitter’dan yaptığı açıklamada; “Büyük onur duyarak yürüttüğüm Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevim bugün sona erdi. Görevim süresince önceliğimiz, bireyin temel hak ve özgürlüklerini en güçlü biçimde savunmak oldu. Yasaklarla ve yolsuzlukla mücadelede kamu yararını gözeten, ödünsüz, cesur bir yayın politikası izledik. Cumhuriyet çalışanlarına emekleri, okurlarımıza da destekleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Utku Çakırözer’in Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği ve icra kurulu üyeliği görevinden alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın da görevinin sona erdiği duyurulmuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırtına Ro-Ro gemisini karaya oturuttu

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı tarafsız olsun ya da o koltuktan ayrılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...