31 Ocak 2015 13:29

Madrid'de 100 binden fazla kişi 'değişim' istedi

İspanya’nın SYRIZA'sı olarak adlandırılan PODEMOS, başkent Madrid’in merkezinde yüz bini aşkın kişinin katıldığı mitingle gövde gösterisi yaptı.

Paylaş

Yunanistan'da SYRIZA’nın hükümeti kurmasının ardından gözlerin üzerine çevrildiği İspanya'daki PODEMOS Hareketi, başkent Madrid’de yüz bini aşkın kişinin katılımıyla miting düzenledi. “Değişim yürüyüşü” adı verilen mitingde, İspanya İç Savaşı’nda Faşist Franco birliklerine karşı savaşan Cumhuriyetçilerin ve Yunanistan bayrakları dikkat çekti.

Yüz bini aşkın kişi, 2011’de “Öfkeliler” protestoların merkezi olan PODEMOS hareketinin kurulduğu Sol Meydanına yürüdü. İlk genel seçimlerine hazırlanan hareketin lideri Pablo Iglesias, sözlerine “İnsanların tarih yazmasını görmek ne güzel” diye başladı ve SYRIZA’nın başarısını örnek gösterdi. “Yunanistan altı günde, Avrupa’daki bütün hükümetlerin toplamının altı yılda yaptığının daha fazlasını yaptı” diyen Iglesias, kemer sıkma politikalarını eleştirdi ve “Artık değişim vakti geldi” dedi.

“Tik tak, tik tak” pankartlarıyla Sol Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap eden Iglesias, “Egemenlik Davos’ta değildir. Tasarruf adını verdikleri hileyle bizim halkımızı aşağılamak istediler.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Iglesias, bu yılki genel seçimlerde iktidardaki muhafazakar sağ görüşlü Halk Partisi’ne karşı zafer kazanacaklarını ifade etti. 

Complutense Üniversitesi’nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalışan ve oradaki akademisyenler ve öğrencilerle birlikte PODEMOS partisini kuran Pablo Iglesias, 25 Mayıs’ta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yüzde 7,98 oy alarak sürpriz yapmıştı. Podemos, Aralık ayında yapılması planlanan genel seçim öncesi anketlerde yaklaşık yüzde 27,5’lik oy oranıyla ilk sırada görülüyor. (DIŞ HABERLER)

AYHAN BİLGEN: HERKES RADİKAL SOLMUŞ MEĞER

İZZETTİN ÖNDER: YUNANİSTAN DEĞİŞİYOR MU?

ÖNCEKİ HABER

Sendikanın kararı işçileri hayal kırıklığına uğrattı

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal'in doktoru açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...