31 Ocak 2015 12:31

Emekli zamları ve grev yasağına karşı açıklama

Aliağa’da DİKS’e bağlı Emekli Sen Üyeleri 2015 yılı için yapılan emekli zamlarını demokrasi meydanın da yapmış oldukları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya Aliağa Emek ve Demokrasi güçleri oluşturan birleşenler de destek verdi.

Paylaş

Aliağa’da DİKS’e bağlı Emekli Sen Üyeleri 2015 yılı için yapılan emekli zamlarını demokrasi meydanın da yapmış oldukları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya Aliağa Emek ve Demokrasi güçleri oluşturan birleşenlerde destek verdi. 

Açıklamada greve giden 15 bin Birleşik Metal İş üyesi işçinin grevinin hükümet tarafından yasaklanması da protesto edildi. Açıklamayı okuyan Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen 2015 yılı bütçe görüşmelerinde emekliler için yapılan zammın kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Özellikle hükümetin 12 Eylül yasakçı zihniyeti ile onurlu metal işçilerinin grevini yasaklamasını eleştiren Beysülen, “Metal işçileri 80 öncesinde nasıl DGM’leri, MESS’i ezdiyse bugün hükümetin bu yasakçı zihniyetini ezmesini de bilecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Seyfi Doğanay son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Metal işçisine grev yasağı kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...