22 Temmuz 2011 07:23

İki kardeşe 500 kurşun

Samsun’un Havza ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş toprağa verildi. Çetintaş kardeşlere 10 dakikalık ateş sırasında 500 mermi atıldığı öğrenildi. Sara hastası olduğu öğrenilen Gökhan Çetintaş’ın, “günlük işçi” olarak soğa

İki kardeşe 500 kurşun
Paylaş

Cenaze namazına Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Havza İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Başara da katıldı.

Öte yandan, olayla ilgili olarak 12 asker ve tim komutanı savcılıkta ifade verdi. Askerler serbest bırakılırken, komutan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Komutan da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Vali Hüseyin Aksoy, olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini, her türlü idari soruşturmanın yapıldığını, olayda bir ihmal görülmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını savundu.

Aksoy, olay günü ağabey Habip Çetintaş’ın ‘Polis İmdat 155’i ve babasını arayıp bilgi verdiği yönündeki iddiaların doğru olduğunu belirtti. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

Toplu mezarlar araştırılacak

SONRAKİ HABER

Yeşil Kundura’da 180 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...