28 Şubat 2011 05:18

Oslo’da ırkçılığa karşı eylem yapıldı

Son yıllarda İngiltere’de, English Defence League (İngiliz Savunma Ligi) adlı ırkçı gurubun sık sık İslam karşıtı eylemleriyle gündeme gelmesinden sonra, şimdi de Norveç’te bu gurubun uzantısı olan Norwegian Defence League (Norveç Savunma Ligi), sahneye çıkmak istiyor.Kurdukları internet sayfasında İngiltere merkezli ve dü

Oslo’da ırkçılığa karşı eylem yapıldı
Paylaş
Mahmut Algünerhan

Kurdukları internet sayfasında İngiltere merkezli ve dünya çapında anti islamci  hareketin bir parçası olduklarını ve ırkçı olmadıklarını, Norveç’in İslamlaştırılmasına karşı mücadele etmek istediklerini belirten bu ırkçı gurup, kendilerine katılma çağrısı da yapıyor.

NDL adlı faşist gurup, 26 Şubat günü, Oslo’da “Norveç’in İslamlaştırılmasına karşı” bir eylem gerçekleştirmek istedi. Fakat gelişecek tepkileri göze alamayan bu ırkçı gurup yapacakları bu eylemi ertelediklerini açıkladılar.

Irkçılık karşıtı guruplar ise, ırkçıların 26 Şubat Cumartesi günü yapmak istedikleri eylemin yapılacağı Stortorvet alanında toplandılar. Oslo’da yapılan Dünya Kayak Şampiyonası’nın devam etmesine ve Norveçlilerin kayağa gösterdiği büyük ilgiye rağmen yaklaşık 300 kişinin katıldığı bu eylemde yapılan konuşmalarda, bundan önceki ırkçı guruplara karşı nasıl mücadele edilmişse, bundan sonra da bu ırkçı guruplara karşı mücadele edileceği, bu tür ırkçı gurupların kök salmadan karşı konulması gerektiği ve bunların durdurulması, toplumda ırkçılara yer olmadığı, ırkçılığa karşı mücadele edilmesi istendi.

Konuşmalarda İslama karşı eylemlerin 11 Eylülden sonra geliştirildiği, bu tarihten sonra tüm Müslümanların tehlikeli kişiler gibi gösterildiği, ırkçı gurupların bunu bir malzeme olarak kullandığı ve yabancı düşmanlığını geliştirmek istedikleri dile getirildi. Ülkenin göç politikasına da değinilerek, bugünkü göç politikasıyla insan haklarının çiğnendiği, göçmenlerin tehlikeli kişiler gibi lanse edilerek tekmelendiği ve yurtdışı edildiği belirtilen konuşmaların devamında; bu alanın galibinin şimdi olduğu gibi, bundan sonra da ırkçılık karşıtı guruplar olacağı belirtildi. (Oslo/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da patlama

SONRAKİ HABER

Libya’da ikili yönetim oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...