30 Ocak 2015 15:35

Antakya’da Filistin paneli

Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi’nden “Nehirden denize özgür Filistin için, Antakya’da dayanışma hareketini örelim” çağrısı ile yarın Antakya’da bir panel gerçekleştirecek.

Paylaş

31 Ocak Cumartesi saat 15.00’da İHD Antakya Şubesi Filistin davasına omuz vermek isteyenlerin katılacağı bir söyleşi düzenlenecek. Paneli yapacak olan Boykot Girişimi’nin açıklaması ise şöyle:

"İşgalci, sömürgeci, gayrimeşru Siyonist İsrail devleti, 1948’de el koyduğu Filistin topraklarında etnik temizlik, baskı ve şiddet politikalarıyla işgali genişletiyor. Filistin halkının ve direniş örgütlerinin mücadelesi çok uzun yıllardan beri, başta bölgemiz olmak üzere bütün dünyada anti-emperyalist, özgürlükçü hareketlerin gözünü ayırmadığı bir odak oldu.
Silahlı mücadeleden intifadalara, sokak çatışmalarından grevlere çok çeşitli mücadele biçimlerine başvuran Filistin direnişi, karşısında ABD ve AB emperyalizmini, yanında dünya halklarını buldu.
Filistin halkının, işgalci, gayrimeşru Siyonist İsrail devletine karşı yürüttüğü mücadelenin sesini Türkiye’de yükseltmek amacıyla 2009 yılında İstanbul’da kurulan Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi, bu topraklarda Filistin ile ilkeli ve güçlü bir dayanışma hareketini örmek için beş yıldır mücadele ediyor. Bu mücadeleyi yürütürken de 1970’lerde Filistin halkı ile yan yana savaşmış sosyalist kardeşlerinin mirasını taşıyor.
Diasporada yaşayan Filistinliler ile Türkiyeli Filistin dostlarının birlikteliğinden oluşan Boykot Girişimi, Siyonizmin Türkiye’deki açık veya örtülü tüm destekçilerine karşı mücadele ederken bir yandan Siyonistleri, diğer yandan da Siyonizme sadece lafta karşı olanları karşısına alıyor. Bu bağlamda da Filistin ile gerçek, ilkeli bir dayanışma hattını adım adım örüyor.
Uluslararası Boykot, Yaptırımlar ve Yatırımların Geri Çekilmesi (BDS) Hareketi’nin Türkiye parçası olan Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi, mücadelesinin yeni bir aşamasına geldi. Önümüzdeki yıl için kurumsallığımızı geliştirmek, farklı çalışma alanları açmak ve Türkiye’nin başka kentlerine doğru ilerlemek amaçlarımızın başında duruyor.
Bu amaçla yapacağımız ilk etkinliğimizi Türkiye’nin Biladu Eşşam (Filistin, Lübnan, Suriye ve Ürdün) coğrafyasına açılan kapısı Antakya’da yapmayı planlıyoruz çünkü bu kentin öneminin ve Antakya halkının Filistin davasına olan bağlılığının farkındayız. Ortadoğu’da emperyalizmin yenilmesi, Ortadoğu halklarının özgürleşmesi için omuz omuza verelim." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'dan metal grevine destek

SONRAKİ HABER

Ece Su'nun öldüğü feribot faciasında 'bilirkişi' bilmecesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...