30 Ocak 2015 13:38

Utku Çakırözer Cumhuriyet'teki görevinden alındı

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Utku Çakırözer’in Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındığını açıkladı.

Paylaş

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Utku Çakırözer’i Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden aldı. Çakırözer ile beraber Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın da görevine son  verildi. 

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, görevden almayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre; gazetenin yayın yönetiminde yaşanan uyumsuzluk ve anlaşmazlıkların sürdürülemez bir iş ilişkisi noktasına gelmesinden kaynaklı böyle bir değişim yapıldı. 
T24 haber sitesi ise görev değişikliği ile ilgili yaptığı haberinde Çakırözer ve ekibinin 5 aylık yönetmenliği süresince yazı işlerinde görüş ayrılıkları yaşandığını, son olarak Charlie Hebdo’nun katliamıyla bu ayrılığın keskinleştiğini iddia etti. Habere göre Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç “Görevden alma yerine istifa etmesi” önerisi getirdi ancak Çakırözer, “Ben başarısız olduğumu düşünmüyorum, istifa etmeyeceğim. Alınacak karara saygılıyım” diyerek teklifi reddetti. Çakırözer’in ardından, genel yayın yönetmenliği için de Gazeteci Umur Talu ile gazetenin yazarlarından Can Dündar adı geçtiği bildirildi. 
Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi: 
"Utku Çakırözer’in Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği ve İcra Kurulu üyeliği görevinden alınmasına, 
-Genel Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç’ın yönetimin alacağı kararların önünün açılabilmesi bakımından bu görevlerinden istifa ettiklerini İcra Kurulu’na önceden bildirdikleri anlaşıldığından, istifalarının kabulü ile bu konuda gereğinin İcra Kurulu’nca yapılmasına,
-Boşalan İcra Kurulu üyeliğine vakıf yönetim kurulu üyesi Hakan Kara’nın atanmasına,
-Genel Yayın Yönetmenliğine yeni görevlendirmenin daha sonra yapılmasına,
-Geçici yayın yönetiminin İcra Kurulu tarafından belirlenecek şekilde yürütülmesine, oybirliğiyle karar verilmiştir." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal grevi yasaklanamaz!

SONRAKİ HABER

Erzurum'da HDP kongresi öncesi provokasyon tehlikesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...