30 Ocak 2015 11:57

Şengal’de yoğun çatışmalar

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Şengal’i özgürleştirme hamlesinin devam ettiğini söylerken, IŞİD ile yoğun çatışmaların yaşandığını açıkladı.

Paylaş

HPG,  29 Ocak günü saat 16.00’da gerilla güçlerinin Suka Jer Mahallesi çevresinde IŞİD'e yönelik bir suikast eylemi yaptığını vurgulayarak, bu eylem sonucunda bir IŞİD'linin öldüğünü kaydetti. 

HPG, Bugün sabah saat 06:00’da Şengal ana yolu üzerinde IŞİD'e ait bir TIR’a yönelik gerilla güçlerinin sabotaj eylemi düzenlediğini belirten HPG BİM, TIR’ın “Darbelenen TIR aracında 1 çete yaralanmıştır” dedi.

IŞİD'in gerilla güçlerinin bulunduğu mahallelere ağır silahlarla yoğun bir saldırı geliştirdiği de vurgulayan HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Bu saldırıya ağır silahlarla güçlerimiz anında karşılık vermiştir. Bu vuruşlar sonucunda çetelerin bir kontrol noktası isabet almış yaralı çetelerin olduğu netleştirilirken çetelerin kayıpları hakkında net bilgi elde edilememiştir. Bugün sabah saat 11.30 da yoğunlaşan bu saldırılar esnasında 2 gerillamız şehit düşmüş 1 gerillamız ise yaralanmıştır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre için verilen gizlilik kararları dosyada yok!

SONRAKİ HABER

Cizre'de 'Öcalan'a özgürlük' mitingi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...