30 Ocak 2015 11:08

TÜBİTAK yoğunluktan işkence görüntülerini incelemedi

Mersin'de, Polis Karakolu yanında bulunan bahçede arkadaşı ile kavga ederken polis tarafından yakalanıp işkence edilen 8 yaşındaki D.Ö.'nün ailesi tarafından açılan davanın 3. duruşmasında, olay anını çeken mobese kameraları ile çevrede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi için TÜBİTAK'a yazılan yazıya, sözleşme ile bağıtlanmış ve gecikme halinde cezai yükümlülükleri olan milli kritik projelerinin yoğunluğu sebebi ile istenen incelemeyi yapacak ehliyetli personelleri bulunmadığından talebe olumlu cevap verilemediği cevabı verildi.

Paylaş

Mersin'de 11 Eylül 2013 tarihinde Akdeniz ilçesi Yeni Pazar Mahallesi Siteler Polis Karakolu yanında bulunan bahçede arkadaşı ile kavga ederken polis tarafından yakalanıp işkence edilen 8 yaşındaki D.Ö'nün ailesi tarafından açılan davanın 3. duruşması Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz olarak yargılanan şüpheli sanık polislerden Ömer Faruk Karataşlı, Hasan Karamık ve Osman Deniz duruşmada hazır bulundurulurken, mağdur D.Ö. ve anne Kamile ile baba Abdullah Özer'de duruşmaya katıldı. Hazır bulunan sanıkların kimlik tespiti ardından duruşmaya geçilirken olaya şahit olan görgü tanıkları dinlendi. Tanıkların önceki duruşmada verdikleri ifadeyi değiştirmeleri dikkat çekerken, polisin görgü tanıklarına ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı kurduğu iddia edildi. 

'MİLLİ KRİTİK PROJELERİMİZDEN KAYNAKLI İNCELEME YAPAMIYORUZ' 

Olayın olduğu anı çeken mobese kameraları ve çevrede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi için TÜBİTAK'a yazılan yazıya verilen cevapta ise sözleşme ile bağıtlanmış ve gecikme halinde cezai yükümlülükleri olan milli kritik projelerinin yoğunluğu sebebi ile istenen incelemeyi yapacak ehliyetli personelleri bulunmadığından talebe olumlu cevap verilemediği belirtildi. Avukatlar, TÜBİTAK'a kayıtların incelenmesi için yeniden yazı yazılması, ayrıca ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde bu konuda araştırma yapacak ekipmanın olup olmadığının araştırılmasını talep etti. 

ADLİ TIP RAPORU: D.Ö'NÜN RUH SAĞLIĞI BOZULDU 

Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen Adli Tıp Raporu'nda, "Maruz kaldığı iddia edilen fiziksel istismar olayına bağlı olarak stres bozukluğu geliştiği ve ruh sağlının bozulduğu kanaatine varılmıştır" denildi. Mahkeme polislerin tutuklanma taleplerini yine ret ederken, TÜBİTAK'a yazı yazılması ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi( ODTÜ) ,İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boğaziçi Üniversitesi'ne yazı yazılarak silinmiş kayıtların geri getirilmesi talebini kabul ederek duruşmayı 17 Nisan tarihine erteledi. (Mersin/DİHA)

 


 

 

ÖNCEKİ HABER

Metal grevi de yasaklandı!

SONRAKİ HABER

Cizre için verilen gizlilik kararları dosyada yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...