30 Ocak 2015 09:38

Nihat'ı katleden mermi tutuklanan polisin tüfeğinden!

Cizre'de polis tarafından katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilgili görüntüler medyaya servis edildikten sonra detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderilen olay yerindeki boş mermi kovanlarının önceki gün tutuklanan Hayri Vural isimli polisin üzerinde zimmetli olan av tüfeğine ait olduğu belirlendi.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde 14 Ocak günü oyun oynarken polislerin zırhlı araçlardan açtığı ateş sonucu başından vurularak katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Olayla ilgili Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Kazanhan'ın öldürüldüğü mermilerin boş kovanları Malatya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'na gönderildi. Yapılan incelemede merminin önceki gün tutuklanan Hayri Vural isimli polisin üzerinde zimmetli olan av tüfeğinden çıktığı tespit edildiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü envanterinde polis Hayri Vural'ın 1989 yılında Diyarbakır'ın Eğil ilçesi doğumlu olduğu ve ilçede yaşananlar esnasında yardım için Mardin'den Cizre'ye geldiği bilgisi verildi.

Olayın ardından devlet ve hükümet yetkilileri, yaptıkları açıklamalarla Kazanhan'ın vurulduğu saatte hiçbir polisin o sokakta görevli olmadığını belirterek, failleri korumaya çalışmıştı. Halkın büyük tepkisi üzerine görüntüler medyaya servis edilirken, Kazanhan'ın katledildiği saatte zırhlı aracın içinde olduğu belirtilen 4 polisten 3'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerden biri tutuklanırken iki kişi ise "Adli kontrol" denetimi ile bırakılmıştı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Grevciler Cuma çıkışı emekçilerden destek istedi

SONRAKİ HABER

Celawla'da intihar saldırısı: 7 peşmerge yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...