30 Ocak 2015 07:48

Sınırda katledilen Rojavalı kadının cenazesi Diyarbakır'a gönderildi

Rojava ile Cizre sınırında askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Rojavalı Nezahat Celal'in cenazesi İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsinin ardından Diyarbakır'a gönderildi.

Paylaş

Rojava'nın Cizir Kantonu'na bağlı Dêrik kentinden Şırnak'ın Cizre ilçesine geçmeye çalışırken Türk askerlerince açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Rojavalı Nezahat Celal'in cenazesi otopsi işlemleri için Diyarbakır'a gönderildi. Üzerinden çıkan kimlik bilgilerine göre; 32 yaşında evli ve Qamişlo doğumlu olan Celal'in Rojava'dan mı Cizre'ye yoksa Cizre'den mi Rojava'ya geçmek isterken vurulduğu netlik kazanmazken, olayın Kuştepe köyünün Şabaniye mezrasında meydana geldiği belirtildi. 

Cizre Devlet Hastanesi'nde ön otopsisi yapılan Celal'in açılan ateş sonucu kalçasından giren ve göğsünden çıkan kurşunla yaşamını yitirdiği belirtildi. Celal'in cenazesinin, Diyarbakır'da yapılacak otopsinin ardından, yakınları tarafından alınmadığı takdirde Cizre Belediyesi'ne teslim edilerek, ilçe mezarlığına defnedilecek. 

SUAD DERWÊŞ DE AYNI YERDE KATLEDİLMİŞTİ 

Mayıs 2013 tarihinde, 28 yaşındaki Suad Derwêş isimli kadın da 2 çocuğu ile Derik kentinden Kuştepe (Basûskê) köyüne bağlı Şabaniye Mezrası'na geçmek isterken, devriye gezen askerler tarafından taranarak katledilmişti. Olayın ikinci günü kısa bir açıklama yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, "Biz Suriye'den gelen Suriye vatandaşı insanların Türkiye'ye girişlerinde, Türkiye Cumhuriyeti olarak misafir muamelesi yapıyoruz. Ancak olayın yaşandığı yerde yanlış bir anlaşma oldu. Askeri savcılık gerekli çalışmayı yapıyor" demişti. Üzgün olduğunu iddia eden Vali'nin açıklamasına karşın askeri savcının uzun zaman geçmesine rağmen yürüttüğü soruşturmadan bir sonuç çıkmadı. (Şırnak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt'ta ev baskınları: 5 gözaltı

SONRAKİ HABER

Kürsü satarak geçiniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa