30 Ocak 2015 07:17

8 yeni film bu hafta vizyonda

Sinemalarda bu hafta 8 yeni film vizyona girdi. Filmlerden 2'si Türkiye yapımı 6'sı ise yabancı. Sinema severler için bu hafta vizyona giren filmler arasında, animasyon, macera ve komedi yer alıyor.

Paylaş

Timbuktu

Radikal bir grubun yönetimi ele geçirdiği Timbuktu bölgesinde, yönetim tarafından yeni şeriat kuralları koyulur. Artık müzik dinlemek, futbol oynamak, sigara içmek gibi sıradan eylemler dahi yasaklanmış ve halk bu yeni kanunlara uymazsa cezalandırılacak duruma gelmiştir. Filmin yönetmenliğini ödüllü Heremakono (2002), La vie sur terre (1998) ve Bamako (2006) filmleriyle tanınan Afrikalı yönetmen Abderrahmane Sissako üstleniyor.

Bay Turner

Manzara ve doğa olaylarını resmettiği yağlıboya ve suluboya tablolarıyla tanınan romantizm akımının en önde gelen sanatçılarından biri olarak kabul edilen, aynı zamanda empresyonizm akımının da öncülerinden olan İngiliz ressam J.M.W. Turner'ın hayatı ilk defa bu kadar detaylı bir biçimde beyazperdeye taşınıyor. İngiliz yönetmen Mike Leigh'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Timothy Spall, Roger Ashton-Griffiths ve Tom Wlaschiha paylaşıyor.

İçimdeki Ses

Özgüven problemi olan bir yazarın tanıştığı yaşamını anlatan filmin başrolünde yer alan Engin Günaydın aynı zamanda filmin senaryosuna imza atan isim. Kadroda kendisine Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman eşlik ederken filmin yönetmenliğini Çağrı Bayrak üstleniyor. 

Yedinci Oğul

Efsanelerle sihrin çarpıştığı fantastik bir evrende, mistik bir tarikatın geriye kalan tek savaşçısı, geleceğine inandığı insanlığı kurtaracağına dair kehanetlerde bulunulan ve olağanüstü güçlerle doğmuş bir savaşçı olan son Yedinci Oğul'u bulma macerasını anlatan bir öykü. 
Cengiz Han filmi sayesinde, epik projelere aşina olan yönetmen Sergey Bodrov'un kamera arkasına geçtiği filmin başrollerini ise Ben Barnes, Julianne Moore, Djimon Hounsou, Olivia Williams ve Jeff Bridges paylaşıyor.

Yedi Cüceler

Her çocuğun küçükken okuduğu hikayelerden biri olan Pamuk Prenses ve yedi cüceler sinemaya taşınıyor. Film bu kez de merkezine yedi cüceleri alıyor. Almanya yapımı animasyonun yönetmenliğini Boris Aljinovic ve Harald Siepermann beraber üstleniyorlar. Filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ise Yekta Kopan, Ziya Kürküt, Dündar Müftüoğlu, Erkan Taşdöğen ve Nilgün Kasapbaşoğlu yer alıyor.

Foxcatcher Takımı

Gerçek olaylardan yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan Foxcatcher Takımı, eksantrik bir milyoner olan John du Pant ve iki şampiyon güreşçi olarak nam salan Mark ve Dave Schultz kardeşler arasındaki trajik ilişkinin karanlık ve büyüleyici hikayesini anlatıyor.
Schultz kardeşlerin trajik öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmenliğini Bennett Miller üstlenirken, filmin başrollerini Channing Tatum, Mark Ruffalo ve du Pont rolünde takdir toplayan Steve Carell üstleniyor.

Üç Kağıtçı Mortdecai

Kyril Bonfiglioli'nin romanından Eric Aronson'un senaryosuyla uyarlanan filmin başrolünde Johnny Depp yer alırken, kendisine eşlik eden isimler arasında Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany ve Aubrey Plaza yer alıyor. 

Yapışık Kardeşler

Filmin yönetmenliğini, komedi oyunculuğu ve sunuculuğu ile tanıdığımız İlker Ayrık üstleniyor. Yapımda başrolü Hakan Bulut ile paylaşan Ayrık'a kadroda ayrıca İvana Sert, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve Bülent Şakrak gibi tanınan isimler eşlik ediyor. Filmin yapımcılığını ise Pervasız Film firması üstleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de köy köy temizlik sürüyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin Kobanê direnişindeki 'rolü' unutulmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...