30 Ocak 2015 01:02

Emekçiler ittifak istiyor

Genel seçime doğru gidilirken, seçim tartışmaları hızlandı. Emek Partisi, (EMEP) yerelde de en geniş halk cephesinin oluşmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

Haşim DEMİR
İstanbul

Genel seçime doğru gidilirken, seçim tartışmaları hızlandı. Emek Partisi, (EMEP) yerelde de en geniş halk cephesinin oluşmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

İstanbul’da EMEP Sancaktepe ilçe örgütü 8 Şubatta Alevi örgütlerinin kendi taleplerini dile getireceği miting öncesi halk toplantılarını örgütlüyor. 

EMEP İlçe Başkanı Mazlum Öner’in başkanlığında heyet, ilçedeki mahalle muhtarlarına, cemeevlerine,  HDP, CHP ilçe örgütlerine, Birleşik Haziran Hareketi bileşenlerinin yerel yürütmesine, emek ve demokrasi güçlerini oluşturan siyasi parti ve örgütlerine ziyaretler gerçekleştirdi. 

CHP VE HDP’YE ZİYARET 

EMEP ilk ziyaretini CHP Sancaktepe ilçe başkanlığına yaptı. CHP İlçe Başkanı Gamze Öztürk, “Biz istiyoruz ki sol, sosyalist küçük partilerin tamamı CHP’de birleşsin ve öyle seçime girilsin” ifadelerini kullandı. Ziyareti önemsediklerini ve ziyareti il başkanlığına ve genel merkeze ileteceğini anlatan Öztürk, il başkanlığının onayıyla halk toplantısının yapılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. Mazlum Öner, halk kürsüsü oluşturularak, halkın nasıl bir seçim ve ittifak istediğini tartışması gerektiğini söyledi. AKP’nin karşısında geniş bir cephenin oluşturulması gerektiği üzerine duran Öner, bunun için de küçük dar grupçu yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

EMEP heyeti HDP Sancaktepe ilçe örgütünü de ziyaret etti. SYRIZA’nın başarısı ve Kobanê zaferinin konuşulduğu toplantıda EMEP ilçe örgütü HDP ilçe örgütüyle bir halk toplantısı örgütleme önerisi getirdi. HDP öneriye sıcak bakarken, EMEP cumartesi bütün kurum ve siyasi partilere halk toplantısı için çağrı yapacak.

CEMEVLERİYLE GÖRÜŞME 

EMEP heyeti sırasıyla Samandıra Yunus Emre Cemevi, Yeni Doğan Cemevi ve Sarıgazi Cemeevini ziyaret etti. Altı cemevi içinde temsiliyeti öne çıkan Sarıgazi Cemevi dedesi Kasım Ülker, ziyareti anlamlı bulduğunu belirterek, EMEP’in gösterdiği çabayı desteklemek için ellerinden gelen sorumluğu göstereceklerini ifade etti. 

MUHTARLARDAN BİRLİĞE DESTEK 

EMEP heyeti ilk olarak Kemal Türkler Mahallesi Muhtarı  Kazım Özmen’i ziyaret etti. Özmen, küçük guruplarla seçime girmenin bir faydasının olmadığını, hiçbir partiyi örgütü karalamadan, lekelemeden ortak hareket etmenin yollarının bulunması gerektiğini söyledi. Özmen, halk toplantısı için üzerine düşen sorumluluğu da yerine getireceğini ifade etti. 

Atatürk Mahallesi Muhtarı Cennet Taçyıldız da geniş bir halk cephesinin oluşturulması için yapılan çalışmaları desteklediğini, aynı biçimde BHH’nin de bu doğrultuda çalışma yürüttüğünü bu iki çabanın ortaklaşması gerektiğini dile getirdi. İnönü Mahallesi Muhtarı Hasan Nacar, EMEP’in bu girişim ve çabasının çok kıymetli olduğunu, belirterek, “Halk bıkmış artık şu AKP iktidarından. Halk çözüm bekliyor. Güçlü bir ittifakla bir cephe kurulmasını istiyor. Bölünüp parçalanmanın zamanı değil birliğin ve birlikte hareket etmenin zamanıdır” diye konuştu. 

Meclis Mahallesi Muhtarı Hasan Ağtepe, halk toplantısının örgütlenmesi ve yerelde bir geniş ittifak cephesi ile bunu ülke genelinde de uygulayarak yapılmasının çok yararlı ve isabetli olduğunu ifade eti. Ağtepe, böyle bir birlikteliğin AKP’yi gerileteceğini de  kaydetti. 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê’de 3 IŞİD’li yakalandı

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da devrime 5 kala mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...