21 Temmuz 2011 11:30

İran operasyonlarına Kürt öfkesi

İran ordusunun PJAK’a yönelik operasyonlarını protesto etmek amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM binası Kürtler tarafından işgal edildi. Bugün öğlen BM binası önünde yüzlerce kişi İran’ı protesto etmek için toplandı. İran operasyonlarına öfkelenen Kürt dernekleri ve yöneticilerinin de olduğu

İran operasyonlarına Kürt öfkesi
Paylaş

İran ordusunun PJAK’a yönelik operasyonlarını protesto etmek amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM binası Kürtler tarafından işgal edildi. Bugün öğlen BM binası önünde yüzlerce kişi İran’ı protesto etmek için toplandı. İran operasyonlarına öfkelenen Kürt dernekleri ve yöneticilerinin de olduğu gösteride İran karşıtı sloganlar atıldı. Eylemcilerden 60 kişilik bir grup bina bahçesine girerek oturma eylemi başlattı. Dışarıdaki grup bina girişinde eylemlerini sürdürüyor. PKK ve KCK bayraklarını taşıyan eylemciler, sık sık “Katil İran” sloganı atıyor.

GÖRÜŞME YAPILDI

İçeri giren grubun kendileriyle yapmak istediği görüşme talebine olumlu yanıt verem BM yetkilileri gruptan üç kişilik bir heyeti kabul etti. Heyetin yetkililerle görüşmeleri sürerken polis, ana kapıda bekleyen gruba kapıdan uzaklaşmamaları halinde müdahale edileceğini söyledi. Grup ise arkadaşları dönene kadar kapıda bekleyeceklerini açıkladı. Oturma eylemini sürdüren grup Kürtçe şarkı ve marşlar söyleyerek İran aleyhine sloganlar atıyor.

Bu arada içeri girip görüntü almak isteyen Basın mensupları da Polis tarafından engellendi. Gazetecilerin BM Basın bürosu ile yaptığı görüşme de sonuçsuz kaldı.

Eylem devam ediyor...(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM’de eylem kararlılıkla sürüyor

SONRAKİ HABER

Hopa tutuklamalarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa