29 Ocak 2015 17:53

Çocuklarımızın geleceği için buradayız

​Dörtyol İskenderun karayolu üzerinde bulunan Yücel Boru işçileri grev pankartını astı ve grev devam ediyor. Akşam saatlerinde fabrika önünde bekleyişi sürdüren grev gözcüleri ile greve neden çıktıklarını konuştuk. Akşam yemeklerini bizimle paylaşan işçiler çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için buradayız diyorlar.

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

 

Dörtyol İskenderun karayolu üzerinde bulunan Yücel Boru işçileri grev pankartını astı ve grev devam ediyor. Akşam saatlerinde fabrika önünde bekleyişi sürdüren grev gözcüleri ile greve neden çıktıklarını konuştuk. Akşam yemeklerini bizimle paylaşan işçiler çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için buradayız diyorlar. 

Fabrikanın inşaatından beri işçilik hayatının 12 yılını Yücel Boru’da geçiren Anadolu Şube basın Yayın Sekreteri Yunus Kıymacı greve çıkmalarına nedenlerinin daha iyi bir ücretle daha iyi bir hayat ve çocuklarına daha güzel bir gelecek hazırlamak için greve çıktıklarını dile getirdi. 12 yıldır ilk defa grev yaşayan fabrikada grev kararının ortaya çıkaran koşullara değinen Kıymacı, “asgari ücrete gelen zam malum. Çelik İş’in 3 yıllık sözleşme imzalaması, sözleşmeyi üç yıl imzalaması… açlıktan soğan ekmek yiyecek duruma geldik diyemiyoruz. Artık soğan ekmeği de bulamıyoruz. O nedenle işçi artık haklarını, geçinebilir güzel bir gelecek istiyor ”dedi. 

Fabrikada boru profil üreten Muhammet Can asgari ücretin altında çalışan arkadaşları olduğunu belirterek “patrona emek sarf ederek bir şey veriyorsak biz de hakkımızı istiyoruz” dedi. Birlik beraber olmak için kenetlenmemiz lazım diyen Hasan Mustafa Aslan gerekirse fabrikanın önünden ayrılmayacaklarını dile getirdi. Bölgede çalışan diğer işçilere de seslenen Zafer Taciroğlu sendikanın birlik beraberlik güç ysrattığını belirterek sendikasız işçilere örgütlenmeleri çağrısında bulundu. 

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de Qeremezrê köyü IŞİD'den temizlendi

SONRAKİ HABER

Bronx Pi’de ‘Full Faça’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...