29 Ocak 2015 16:45

PSAKD üyeleri açlık grevinde

PSAKD Erzincan Şube yöneticisi Hasan Sınırtaş'ın tutuklanması Erzincan ve Malatya'da protesto edilirken, PSAKD üyeleri, Hasan Sınırtaş'ın serbest bırakılması talebiyle açlık grevi eylemi başlattı.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan Şube yöneticisi Hasan Sınırtaş'ın 27 Ocak'ta "TKP/ML üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanması, PSAKD Erzincan ve Malatya şubeleri tarafından yapılan açıklamalar ile kınandı. PSAKD Malatya Şube binasında basın toplantısı gerçekleştiren şube başkanı Songül Tunçdemir, Sınırtaş'ın katıldığı demokratik eylemler gerekçe gösterilerek tutuklandığını belirtti. Yargılamanın hukuk dışı olduğunu kaydeden Tunçdemir, yargılamanın kişisel olarak Hasan Sınırtaş'a yapılmadığını, Alevi halkının taleplerine yapıldığını söyledi. Sınırtaş'ın serbest bırakılmasını isteyen Tunçdemir, Sınırtaş'ın savunduklarının suç olarak kabul edilmesi halinde tüm Alevilerin de cezaevine konulması gerektiğini dile getirdi.

DERNEK ÜYELERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI 

Sınırtaş'ın tutuklanmasına Erzincan'da ise aralarında kentte bulunan demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Grup, eski terminal önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan PSAKD Erzincan Şube yöneticisi Mustafa Dağdelen, Sınırtaş'ın tutuklanmasının hiç bir hukuki dayanağı bulunmadığını belirterek, açlık grevi başlattıklarını söyledi. Dağdelen, Sınırtaş serbest bırakılıncaya kadar açlık grevinin devam edeceğini kaydetti.

Açıklama sonrası PSAKD binasına geçen dernek üyeleri, Sınırtaş'ın serbest bırakılması için açlık grevine başladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haldun Taner 100 yaşında

SONRAKİ HABER

Tim Burton’un ‘Büyük Gözler’i

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...