29 Ocak 2015 14:51

Schneider işçisi yalnız değil

Schneider Elektrik fabrikası patronunun MESS’ten çıkarak 2 yıllık sözleşmeyi kabul etmesi ile birlikte görüşmeler yeniden başladı.

Paylaş

Schneider Elektrik fabrikası patronunun MESS’ten çıkarak 2 yıllık sözleşmeyi kabul etmesi ile birlikte görüşmeler yeniden başladı. 

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Schneider Elektrik fabrikası işçileri ile dayanışmaya gelen, Organizedeki diğer fabrikaların işçileri, Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile TMMOB, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin katılımıyla fabrikaya grev pankartı asıldı. Ancak görüşmeler sürdüğü için işçiler fabrikadan çıkmadı.  

Birleşik Metal İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, yıllardır, sendika örgütlü değilken bile MESS üyesi olan Schneider patronunun MESS’ten ayrılmak zorunda kaldığını ve sözleşme yapmayı kabul ettiğini belirterek, konu ile ilgili geniş açıklamanın Birleşik Metal İş Genel Merkezinden yapılacağını belirtti. Çeltek, 1980 darbesinden sonra MESS’in dayatmalarına karşı Birleşik Metal İş grevinin ciddi ses getirdiğini, metal işçilerinin takdire şayan bir mücadele verdiğini belirtti. 

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, greve katılan işçilerin çoğunluğunu genç metal işçilerinin oluşturduğunu belirterek, gelecek için umut verici olduğunu dile getirdi. Destekleyen kurumlara teşekkür etti. 

Türk-İş’e bağlı Basın-İş Sendikası üyesi Amcor işçileri, vardiya çıkışında bayrak ve pankartları ile Schneider önüne geldi. (İzmir/EVRENSEL)   

 

ÖNCEKİ HABER

İşçiler CHP İstanbul il binasını işgal etti

SONRAKİ HABER

Teknik Direktör Ümit Özat'a 7 maç ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...