29 Ocak 2015 14:03

Kani Beko grevde annesinin ölüm haberini aldı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, metal işçilerinin grevinde annesinin ölüm haberini aldı. İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Esma Beko, organ yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, metal işçilerinin grevinde annesinin ölüm haberini aldı. İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Esma Beko, organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Kani Beko, "Babamı ve dört kardeşimi de daha önce kaybetmiştim. Hayatta tek başıma kaldım" dedi.

Birleşik Metal- İş ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Bunun üzerine Birleşik Metal- İş sendikası grev kararı aldı. Grevler Osmaniye, Hatay, Mersin, Konya, Kocaeli, Bursa, İzmir, Bilecik, İstanbul ve Gebze'deki 22 fabrikada başladı. Günün ilk saatlerinden itibaren işçilerle greve katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul'da grevde konuşma yaptığı sırada İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayan 85 yaşındaki annesi Esma Beko'nun, organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini öğrendi. 

Kani Beko, hayatta en kıymet verdiği insanı kaybettiğini belirterek şöyle dedi:

"Sabah Cengiz Makine'nin ardından Borusan'da grevi başlattık. Konuşmamı tamamladım ve yürüyüşe geçtik, acı haberi o sırada aldım. Annem benim için çok kutsaldı. Babamı ve dört kardeşimi de daha önce kaybetmiştim. Hayatta tek başıma kaldım. Zor anlar yaşıyorum. Yaşım kaç olursa olsun benim için endişelenen hep annem oldu. Grevlerde eylemlerde hep dikkatli olmamı söylerdi."

Esma Beko'nun cenazesi yarın   Şemikler Çamlık Camisi'nde, öğle vakti kılınacak namaz sonrası toprağa verilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Veli, Cenk, Atınç ve Ersan'ın sözleşmelerini uzattı

SONRAKİ HABER

Kobanê'de yaralanan sivillerden biri yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa