29 Ocak 2015 12:26

Kobanê kutlamaları devam ediyor

Kobanê'nin IŞİD'den temizlenmesi Özalp, Başkale, Karayazı, Derik ve Savur'da yapılan etkinlikler ile kutlandı.

Paylaş

ÖZALP

Kobanê'nin IŞİD'den temizlenmesi Van'ın Özalp ilçesinde kutlandı. Atatürk Caddesi üzerinden İstasyon Caddesi'ne yürüyen kitle PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile YPG bayrakları taşıdı. Yürüyüşün sonunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan HDP Özalp İlçe Eş Başkanı Recep Ceylancı, "Eğer bugün Kobanê'nin özgürlüğü için tüm Kürdistan'da kutlamalar yapılıyorsa bu Kürt halkının artık özgür olduğunun kanıtıdır." diye konuştu.

BAŞKALE

Van'ın Başkale ilçesinde de Kobanê'nin özgürleşmesi kutlandı. İlçe merkezinde yapılan davul zurnalı kutlamalara çok sayıda yurttaşın yanı sıra DBP, HDP, KURDÎ-DER, MEYADER, Barış Anneleri Meclisi yöneticileri ile DÖKH aktivistleri ve belediye eş başkanları katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kutlamalarda, MKM sanatçısı Hozan Remzi ile Başkaleli yerel sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çekildi. Kutlamada sık sık, "Bijî berxwedana Kobanê" sloganı attı. 

Kutlamada konuşan DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, "İnşallah Kobanê'nin özgürleşmesi, Kürt halkının ve Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesine vesile olur" dedi. 

KARAYAZI

Kobanê zaferi Erzurum'un Karayazı ilçesinde düzenlenen şölenle kutlandı. DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde, Dörtyol kavşağında düzenlenen kutlamaya yüzlerce yurttaş katıldı. Kutlamada, yerel sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çekildi. Kutlamada konuşan DBP İlçe Eş Başkanı Salih Altaylı, Kürt halkının Kobanê zaferi ile tarih yazdığını söyledi. Kutlamalar ilçenin çeşitli noktalarında devam ediyor. 

DERİK

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Boyaklı (Qizil) köyünde yapılan kutlamaya, aralarında Derik Belediyesi eş başkanları Sabahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem, HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de olduğu binlerce yurttaş katıldı. Köy meydanında yapılan kutlama, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan DBP İlçe Eş Başkanı Şerif Kıran, zaferin, "Kobanê düştü, düşecek" diyenlere en büyük yanıt olduğunu söyledi.

SAVUR

Mardin'in Savur ilçesine ise Pınardere (Elfan) Mahallesi'ndeki kutlamalarda ateşler yakılıp, çalılan müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Saatler süren kutlamalar sırasında meşaleler yakıp mahalle içinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından yeniden mahalle meydanına gelen kitleye yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halaylar çekerek, Kobenê zaferini kutladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu DİHA muhabiri tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Japon kadın gazeteci Urfa'da kazada öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa