29 Ocak 2015 12:18

Eğitim Sen'den çocukları fişleyenler hakkında suç duyurusu

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, kentteki çocukların fişlenmesi ve fişlenen çocukların listelerinin milli eğitim müdürlüklerinde teşhir edilmesi olayına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, kentteki çocukların fişlenmesi ve fişlenen çocukların listelerinin milli eğitim müdürlüklerinde teşhir edilmesi olayına ilişkin suç duyurusunda bulundu. 

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'da 872 çocuğun toplumsal olaylara katıldıkları ve çalıştıkları gibi gerekçelerle fişlenmesi olayına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından konuya ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yıldırım Kaya, çocukların fişlenmesi olayını hatırlatarak çocukların pontasiyel suçlu görülmesinden kaynaklı böyle bir olayın yaşandığına işaret etti. Listenin milli eğitim sitelerinde yayınlanmasına değinen Kaya, "Bu listenin emniyetten geldiği gibi yayınlanması hiçbir bakımdan kabul edilemeyeceği gibi Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nün emniyetin yazısını sorgusuz sualsiz yayınlaması ayrı bir skandal olup ilimizde emniyetin her yazdığının talimat olarak algılandığını göstermektedir. Emniyette çocuk şubede gözlem işlemi yapılan çocuklara ilişkin sosyal hizmet uzmanı ve psikologun bulunmaması ayrı bir suç konusu olup aynı zamanda gözaltı işlemlerinin nasıl yapıldığını da göstermektedir" dedi.

Diyarbakır'da yaşanan söz konusu olayın 19. Milli Eğitim Şurası`nda, Eğitim Sen`in bilime ve pedagojiye aykırı olduğu yönündeki bütün itirazlarına rağmen karar altına alınan, "Suç riski taşıyan çocukların bilgilerinin emniyetten talep edilmesi" uygulamasının somut bir yansıması olduğuna dikkat çeken Kaya, fişleme olayının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kaya, Diyarbakır`da yaşanan bu skandalın farklı illerde de yaşanmasının muhtemel olduğunu belirterek, devletin artık çocukları cezaevine sokmaktan, öldürmekten vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi. Kamu adına ceza davası açılarak gerekli yargılanmanın yapılmasını istediklerini dile getiren Kaya, bu anlamda konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polisin darp ettiği Belediye Başkanının durumu iyiye gidiyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu DİHA muhabiri tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...