29 Ocak 2015 11:54

İsrail: Hizbullah operasyonuna cevap vermeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Şeba operasyonuna cevap vermeyeceklerini açıkladı.

Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Lübnan’ın güneyinde şiddetlenen çatışmaların ardından Şii Hizbullah hareketinden bir mesaj aldıklarını açıkladı. BBC’nin haberine göre Yalon, Hizbullah’ın bölgede daha fazla şiddet istemediğini öne sürdü. Diğer bir taraftan İsrail Şeba operasyonuna cevap vermeyeceklerini açıkladı.

Dün sabah gazetecilere bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Hizbullahın gönderdiği mesajı Lübnan’la aralarındaki sınır bölgesinde görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) barışgücü (UNIFIL) aracılığıyla gönderildiğini ima etti. Hizbullah’tan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

El Cezire muhabiri Abbas Nasır, güney Lübnan’daki Kefer Kila’dan geçtiği haberinde güney Lübnan’da durumun sakin olduğunu ve Lübnanlıların İsrail’in bu operasyona cevap veremeyeceğini söylediklerini nakletti.

Hizbullah’ın roketleri nerden attığı konusunda araştırmalar yapılıyor. Öte yandan Hizbullah operasyondan sonra kısa bir bildiri yayımladı ancak bildiriyi “Birinci bildiri” diye isimlendirdi.

Hizbullah’ın önceki gün İsrail ordusuna ait bir konvoya düzenlediği saldırıda iki asker ölmüştü. İsrail saldırı sonrası Lübnan’ın güneyindeki bazı bölgeleri topçu ateşine tutmuş, bölgedeki İspanyol bir BM barışgücü askeri kimin açtığı belli olmayan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Lübnan medyası da İsrail savaş uçaklarının sınır köylerinde uçuşlar yaptığını bildirdi.

BÖLGEDE GERGİNLİK ARTTI

Bölgede gerginlik, İsrail’in 18 Ocak’ta düzenlediği hava saldırısında İranlı bir generalin ve Lübnan’daki Şii Hizbullah örgütünün bazı mensuplarının ölmesi ile artmıştı.

Hayatını kaybedenler arasında, Hizbullah’ın askeri kanadının eski lideri olan ve 2008’de Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen bir bombalı saldırıda ölen İmad Mugniye’nin oğlu Cihad Mugniye de vardı. 
(DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD sivillerin bulunduğu alana havan topu attı

SONRAKİ HABER

Moskova görüşmeleri tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...