29 Ocak 2015 11:01

Kılıçdaroğlu’dan Başkanlık tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, 'İlla Erdoğan’a göre bir rejim mi oluşturacağız biz? Parlamenter sistem var' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “İlla Erdoğan’a göre bir rejim mi oluşturacağız biz? Parlamenter sistem var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bursa’da yerel bir televizyonun konuğu oldu. Türkiye’nin gündeminde başkanlık sisteminin olduğu, Cumhurbaşkanı'nın, önceki gün yasama, yürütme ve yargı başkanları ile bir araya geldiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:”Şu anda Türk siyasetinin en temel sorunu nedir? En temel sorunu Türk siyasetinin kirlenmişliğidir. Siz hırsızları siyasetten arındırdınız mı? Onları Parlamento'dan attınız mı? Sistemin dışına çıkardınız mı? Halkı soymaktan kurtardınız mı? Kurtarmadınız. Adına ne derseniz deyin olmaz. Önce bunu yapacaksınız. Bunu yapmak için yola çıktınız mı? Hayır. Ne demek başkanlık sistemi? Mesela ben merak ediyorum ne demek? İlla Erdoğan’a göre bir rejim mi oluşturacağız biz? Parlamenter sistem var, 150 yıllık deneyimimiz var. Aksayan yönleri var mı? Elbette var, ben de biliyorum. Giderebilir miyiz? Elbette giderebiliriz. 150 yıllık bir deneyimi çöpe atacaksınız, hiç bilmediğimiz bir sisteme geçeceğiz birisinin keyfi olacak diye.” (BURSA)

 

ÖNCEKİ HABER

İHD: 2014 yılında Kürt illerinde 19 bin 614 hak ihlali yaşandı

SONRAKİ HABER

4 aylık Kobanê direnişinin bilançosu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...