29 Ocak 2015 09:25

Verem meslek hastalığı mı?

HDP Milletvekili Levent Tüzel, sağlık çalışanlarına konulan tüberküloz tanısının meslek hastalığı kapsamına alınıp alınmadığını sordu.

Paylaş

HDP Milletvekili Levent Tüzel, sağlık çalışanlarına konulan tüberküloz tanısının meslek hastalığı kapsamına alınıp alınmadığını sordu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre ülkede son 3 yılda 418 sağlık çalışanına tüberküloz tanısı konulduğunu hatırlatan Tüzel, “Ancak bu 418 tüberküloz olgusundan hiçbiri için meslek hastalığı-işle ilgili hastalık tanımlaması bulunmamaktadır” dedi.

Pek çok ülkede, hastanelerde çalışan ve tüberküloz tanısı konulan olguların hepsinin meslek hastalığı olarak olarak kabul edildiğini ve sigorta tarafından tazmin edildiğini ifade eden Tüzel Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan şu sorulara yanıt istedi: Sağlık Bakanlığında tıbbi meslek hastalıkları kayıt sistemi var mıdır? Varsa 2011-2013 döneminde sağlık çalışanlarında tanı konulan 418 kişiden kaçı tıbbi meslek hastalıkları kayıt sistemine dahil edilmiştir? Tıbbi meslek hastalıklarına kaydedilen olguların kaçının tüberküloz hastalığı yasal-tazmin edilebilir kategorisinde değerlendirilip SGK'ya bildirilmiştir? SGK'ya bildirilen bu tıbbi mesleki TB olgularının kaçı yasal mesleki TB olarak da kabul edilip tazmin edilmiştir?” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Kayıp-kaçak bedelini yasallaştırır'

SONRAKİ HABER

Mudanya'da grev ve sınıf kardeşliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa