29 Ocak 2015 09:18

Caferi: Türkiye IŞİD'i desteklemekten vazgeçmeli

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Başar Caferi, Türkiye'nin IŞİD'e desteğinin artık saklanacak bir tarafı kalmadığını ve bir an önce bu desteğe son verilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Suriye'de diyalogun başlatılması amaçlı Rusya'nın daveti ile düzenlenen Moskova toplantılarının 4. ve son görüşmeleri başlarken,görüşmelerin detayları gelmeye devam ediyor. Suriye adına Moskova toplantılarında muhalefet ile görüşecek heyete başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Başar Caferi, Türkiye'nin IŞİD'e desteğinin artık saklanacak bir tarafı kalmadığını ve bir an önce bu desteğe son verilmesi gerektiğini söyledi. Caferi'nin görüşmelere katılan muhalifleri, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, İsrail ve ABD'nin Suriye'deki olaylarda oynadıkları role yönelik hiçbir açıklama yapmamalarını eleştirdiği öğrenilirken, ABD'nin desteklediği muhalefetin silahlı olduğuna vurgu yaparak, devlet çerçevesi haricinde silah taşıyan herkesi "terörist" olarak gördüklerini ifade etti. 

Aynı zamanda Kobanê'de kazanılan zaferi "teröre" karşı edinilmiş bir zafer olarak gördüklerini ifade eden ve Kobanê'de savaşanları kutlayan Caferi, zaferin silah olmadan kazanılmayacağı ve başta YPG olmak üzere bu grupların hükümet kontrolünde olmaması nedeni ile "terörist" olarak kabul edilip edilmeyeceği konusuna ise açıklık getirmedi. Caferi, Suriye'nin, Rojava, Nübbul, Zehra ve Tel Hmeys bölgesinde IŞİD'e karşı savaşanlara askeri ve lojistik destekte bulunduğunu söyledi. 

'TIRLARIN SİLAH TAŞIDIĞI SIR DEĞİL' 

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın cihatçılara gönderdikleri silah ve mühimmatın Suriyelileri öldürmek için olduğunun artık herkes tarafından bilindiğinin altını çizen Caferi, Türkiye hükümetinin yakaladığı TIR'lar ile Suudi Arabistan'ın Ürdün sınırı yoluyla gönderdiği silah dolu kargoların da bunu kanıtladığını ifade etti. 

 

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 1257 liraya çıktı

SONRAKİ HABER

'Kayıp-kaçak bedelini yasallaştırır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...