29 Ocak 2015 09:04

Kobanê'de 3 köy daha IŞİD'den temizlendi

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin köylerini temizleme operasyonu devam ederken Korpingar, Numanê ve Elî Budra köyleri de IŞİD'den temizlendi. YPG Basın Merkezi, direnişin Kobanê kırsalını IŞİD'den temizleme operasyonları ile devam ettiğini duyurdu.

Paylaş

Kobanê'yi özgürleştirme operasyonu kapsamında dün akşam Kobanê'nin 3,5 km güneydoğusunda bulunan Korpingar köyüne yönelik bir operasyon düzenlendiğini ifade eden YPG, "Yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığı köy ve çevresindeki operasyon tüm hızıyla devam etmektedir. Bu köyde yaşanan çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz operasyon sonucunda Korpingar köyünü çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir" dedi. 

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

"Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin 5 km güneybatısında bulunan Elî Budra ve Numanê köylerine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlemiştir. YPG/YPJ savaşçılarımız operasyon kapsamında sınır hattında bulunan Til Şair köyünden Elî Budra köyüne kadar uzanan silsileyi de hedeflemiştir. 10 ayrı operasyon koluyla hızlı bir baskın gerçekleştiren güçlerimiz kısa sürede adı geçen alanlarda hakimiyet sağlamıştır. Güçlerimiz karşısında tutunamayan çete grupları Numanê ve Elî Budra köylerinden sökülüp atılmıştır. Operasyonda tespit edilebilen 24 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 19 çete cenazesiyle birlikte 14 adet kaleşnikof ve 19 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet BKC ve 750 BKC mermisi, 2 adet B7 roketatar ve 5 adet B7 roketatar mermisi, 2 adet tabanca, 10 adet raxt ve 4 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir."

TİL HEMİS'TE IŞİD'E YÖNELİK OPERASYON 

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Til Hemis'in kuzeyinde bulunan Mesusa ve Teqtaq köyleri arasında konumlanan IŞİD'e yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten YPG, "Operasyonda çetelere ait 1 askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Müdahale amacıyla alana ulaşmaya çalışan çete grupları da güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Operasyon sonucunda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür" diye belirtti. (Kobanê/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kışlada yine şüpheli ölüm

SONRAKİ HABER

‘Hiçbir şeyin yok’ denilen mahpus ameliyat oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...