21 Temmuz 2011 10:41

Evrensel Gazetesi "tehlikelidir"

AKP hükümeti torba yasasıyla, kıdem tazminatlarını gasbetme ve esnek çalışma gibi birçok planıyla emekçilere saldırırken, onların sesi olan Evrensel gazetesinin de devletin ve hükümetin yakından tanıdığı bir terör örgütü tarafından tehdit edilmesi gayet doğal bir olay olarak görülmelidir. Zira emekçi

Evrensel Gazetesi
Paylaş
Ersoy Adıgüzel

İŞÇİ TEHLİKELİ

Tehlikeler bununla sınırlı değildir elbet. Sendikalar tehlikelidir. Sağlıkçılar tehlikelidir. Taşeron firmada çalışırken işten atılan ve işini geri isteyen, bunun için Taksim İlkyardım Hastanesi önüne çadır kuran taşeron sağlık emekçisi de tehlikelidir. Eee dolayısıyla sendika haberleri yapan, sağlıkçıların “Sağlıkta Performans, Taşeron Ölüm Demektir” sloganlarını sayfalarına taşıyan, onların eylem ve etkinlikleri sahiplenen Evrensel gazetesi de tehlikelidir. Evrensel gazetesi tehlikelidir, çünkü; “üç beş” idealist adamın hiçbir ticari kaygı gütmeden, hiçbir sermaye grubuna yandaşlık etmeden çıkardığı bir gazetedir. Bu tür kaygıları olmadan, sermaye grubuna yandaşlık etmeden gazetecilik yapmak neye hizmet etmektedir? Elbette ki halka. Al işte en tehlikeli olanı da budur işte, halk. Hele de işin içinde Kürt halkı da varsa tehlikenin boyutunu varın siz düşünün.

KÜRT TEHLİKELİ

Peki Kürt halkının tehlike arz eden talepleri nelerdir? Bu taleplerin en öne çıkanı ve en tehlikeli olanı barıştır. Barış ve kardeşlik asırlar boyu egemenler için tehlike olmuştur. Bu nedenle egemenler için Evrensel gazetesi tehlikelidir. Kürt halkının başkaca nedir talepleri? Özgürlük. Eee sizce özgürlük tehlikeli bir talep değil midir? Özgür olup devletin bekasını tehlikeye atmayacak mıdır bunu isteyenler? Başka, başka nedir bu tehlikeli talepler? Ana dilinde eğitim ve sağlık. Şimdi eğri oturup doğru yazmak gerek. Öyle ana dil, baba dil olmaz. Tek dil olacak. Kendi dilini konuşmak istersen, küçük dilini yutturacak derecede baskı ve şiddete maruz kalırsın. Ayrıca dilini eşek arılarına soktururlar. Bu arada bir sağlık emekçisi olarak aklıma geldi, insanın niye iki dili var? Bu da tehlikeli! Tez elden dillerden birini ameliyatla aldırmak gerek. Çok dillilikten kaygı duyan sayın yöneticilerimizin bir bildikleri vardır elbet. Dolayısıyla halklar arasında çok dillilik sorun oluyorsa, insan bedeninde de bu sorun olabilir. Aldıralım küçük dilimizi, kurtulalım bu tehlikeden. Bir dil bize yeterde artar bile.

ÖZERKLİK TEHLİKELİ

Gelelim tehlikenin en ve en büyüğüne. Demokratik özerklik. Demokratik özerkliğin kendisi başlı başına “tehlikeli” iken, bu iki kelime ayrı ayrı tehlike saçmaktadır. Demokrasi! vııyyy tüylerim ürperdi valla! Korkunç bir kelime gerçekten. Demokrasilerde insan hakları vardır, sendikal haklar vardır, özgürlükler vardır, vardır oğlu vardır. Bu kadar çok şeyin olduğu bir şey atom bombasından daha tehlikeli değil midir? Atalarımız boşuna dememiş “nerde çokluk orda b.kluk” diye. Böyle b.ktan bir şey istenmez ki canım. Özerklik, nedir özerklik? Öz -Erk. Yani erkin özde olması. Erk öyle özde mözde olamaz değerli okurlar, erk ancak ve ancak parası olanda olur. Paran varsa erksin. Yoksul Kürt halkının özünde erk bulundurması, özerk olması kapitalizmin diyalektiğine aykırı değil midir? Bu nedenle özerklik Kürt halkı için ütopyadır. Hem paran yok hem de ne diye özerk olmak istiyorsun diye sormazlar mı adama? Dolayısıyla bırakalım çok dilliliği, demokratik özerkliği falan sigortalı bir işe girip adam gibi çalışalım. Sigortalı bir iş bulabilirsek tabi. Çalışalım iş güvencemiz olmadan, çalışalım angarya, çalışalım performans kriterlerine göre. Esnek çalışalım örneğin. Ne güzel işte esssneeekkkk! Gerine gerine, esneye esneye çalışalım. Çalışalım para biriktirelim, demokrasiyi, özerkliği daha sonra düşünürüz. Öyle tehlikeli şeyler istemeyelim. Tehlikeli şeyler isteyenlerin haberlerini yapan tehlikeli gazetelerden de sakınalım.

Evrensel gazetesi tehlikelidir! Çünkü emekçilere, Kürtlere, Alevilere, çevrecilere, kadınlara, gençlere kısacası ezilen tüm kesimlere sermayeye karşı emeğin iktidarı için birlik çağrısı yapıyor.

Evrensel gazetesi tehlikelidir! Çünkü onu emekçiler okuyor.

Emekçilerden korkalım, onlar bir şey istiyor ve o şey sermaye için TEHLİKEDİR!

*SES İst. Aksaray Şube Başkanı

ÖNCEKİ HABER

Zenginler yoksullardan şikayetçi!

SONRAKİ HABER

Pamukova faciasından bugüne değişen ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...