28 Şubat 2011 05:14

Saldırılara karşı her yerde mücadele

YUNANİSTAN’ın başkenti Atina’da sendikaların, gençlik örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin, aydınların, sol parti ve örgütlerin katıldığı toplantıda sermayenin başta işçi ve emekçiler olmak üzere halka yönelik saldırılarına karşı direnme ve mücadele etmenin tek yol olduğu vurgulandı.Pan

Saldırılara karşı her yerde mücadele
Paylaş
Seyit Aldoğan

YUNANİSTAN’ın başkenti Atina’da sendikaların, gençlik örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin, aydınların, sol parti ve örgütlerin katıldığı toplantıda sermayenin başta işçi ve emekçiler olmak üzere halka yönelik saldırılarına karşı direnme ve mücadele etmenin tek yol olduğu vurgulandı.

Pandio Üniversitesi’nde yapılan ve yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda Avrupa Birliği (AB), AB Merkez Bankası ve IMF politikaları konuşuldu. İşçi ve emekçilerin tüm kazanımlarının gasp edilerek ülkenin uluslararası sermayenin yağmasına açıldığı ve halkın kuşaklar boyu sermayeye borçlu kalacağı anlaşmaların imzalandığı vurgulandı.
Halka, işçi ve emekçilere sermayenin zorbalığına karşı direnme çağrıları yapıldı. Her iş yerinin ve her fabrikanın ve her bölgenin mücadele alanı durumuna getirilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Toplantıda bir çok aydın AB ve IMF politikaları hakkında ayrıntılı bilgiler sunarken sendika temsilcileri, işçi ve emekçilerin dayatılan politikaları kabul etmeyecekleri söylendi. Toplantıda öne çıkan tartışma konularından biri de sendikal bürokrasinin işçi ve emekçi hareketine verdiği büyük zararlar oldu. Yeni bir sendikal anlayış ve sınıf sendikacılığı çizgisinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

EMEP DE YER ALDI

Merkezi Yunanistan’da bulunan Dünya Sendikalar Birliği tarafından Yunanistan’a davet edilen ve sendikal çalışmalar içinde yer alan EMEP yöneticileri de toplantıya katıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Muhammet Uludağ, IMF politikalarıyla bugüne gelinen süreci anlattı, özelleştirme, taşeronlaştırma, hak gaspları ve işsizlik üzerinde durdu.
Uludağ ayrıca işçi ve emekçilerin, ortak düşman olan emperyalist kapitalist sisteme karşı mücadelelerini koordine etmesinin önemini anlattı.

EMEP GYK üyesi Gürsoy Turan ve Muhammet Uludağ, Dünya Sendikalar Birliği’nin yanı sıra Yunanistan’daki sendikalarla, parti ve örgütlerle görüşmeler yapıp değişik etkinliklere katılacaklar. (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’de yeni ‘sol’ parti kuruluyor

SONRAKİ HABER

Afganistan’da patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...