28 Ocak 2015 13:15

Valilik istedi 8 liseliye kınama verildi

Eskişehir’de 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararları Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubesi önünde protesto eden ve haklarında Valiliğin talimatıyla soruşturma açılan 8 öğrenciye kınama cezası verildi.

Paylaş

Eskişehir’de 19. Milli  Eğitim Şurası’nda alınan kararları Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubesi önünde protesto eden ve haklarında Valiliğin talimatıyla soruşturma açılan  8 öğrenciye kınama cezası verildi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube yöneticileri öğrencilere verilen cezaların derhal kaldırılmasını istedi. Geçtiğimiz hafta Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, valilik aracılığıyla Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne protestolara katılan öğrencilerin isim listelerini ve protestolara ilişkin kamera kayıtlarını içeren CD’leri göndererek, eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü zaman kaybetmeden okul müdürlerini bilgilendirdi ve öğrenciler hakkında ‘okul dışında yaptıkları’ eylemler nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı. Hakkında soruşturma açılan 8 öğrenciye kınama cezası verildi. 

‘YANDAŞ SENDİKA-AKP İTTİFAKI’

Eğitim Sen Şube binasında dün  gerçekleştirilen basın toplantısında  sendika adına konuşan Nazım Yılmaz, 19. Milli Eğitim Şurasında alınan tartışmalı kararların ülkenin her yerinde olduğu gibi Eskişehir’de de protesto edildiğini hatırlattı. 

Öğrencilerin ailelerinin bilgisi dâhilinde demokratik haklarını kullandıklarını söylemelerine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğünün idarecilere ‘siz gerekeni yapın’ diye üst perdeden uyarılarda bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu durum yandaş sendika – AKP ittifakının eğitimi ne durumlara getirdiğinin açık göstergesi. Kendisine yönelen en küçük bir eleştiriyi ve protestoyu bile emniyet aracılığıyla soruşturma konusu yapılmasında ısrarcı olanlar ne yazık ki eğitim alanında ‘yetkili sendikayız’ diye övünüyor” diye tepki gösterdi. Yılmaz, “Sonuna kadar bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Toprağımızı savunuyoruz, suçlu değiliz’

SONRAKİ HABER

Hak-İş’in dikkat çeken ‘yükselişi!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...