28 Ocak 2015 12:24

PEGIDA artık paramparça

Almanya’da 13 haftadır İslam karşıtlığı adı altında göçmenlere karşı kitlesel eylemler yapan Batının İslamlaştırılmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’de (PEGIDA) yeniden bir bölünme yaşandı.

Paylaş

Almanya’da 13 haftadır İslam karşıtlığı adı altında göçmenlere karşı kitlesel eylemler yapan Batının İslamlaştırılmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’de (PEGIDA) yeniden bir bölünme yaşandı. Geçen hafta örgütün kurucusu Lutz Bachmann’ın Hitler’e benzeyen resimlerini sosyal medyaya koymasından sonra bütün görevlerinden istifa ettiğini açıklamasından sonra bugün de örgütün yeni sözcüsü Katrin Oertel bir kaç kişiyle PEGIDA’dan ayrıldı. Böylece son haftalarda kamuoyunun en çok dikkatini çeken ırkçı örgüt önemli ölçüde dağılma aşamasına gelmiş bulunuyor.

Stern dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, dün akşam eylemlerin merkezi olan Dresden’de bir araya gelen PEGIDA’nın 12 kişilik “Organizasyon Timi”nde yoğun tartışmalar yaşandı. Ardından, örgütün yeni yüzü olan Katrin Oertel’in yanı sıra Almanya İçin Alternatif (AfD) üyesi olan Achim Exner, ekonomi danışmanı Bernd-Volker Lincke ve CDU eski belediye meclis üyesi Thomas Tallacker örgütten ayrılma kararı aldı.

Stern, söz konusu kişilerin ayrılmasının nedeninin Lutz Bachmann’ın geçen hafta bütün görevlerinden istifa ettiğini açıklamasına rağmen, bunu tam olarak yapmadığı gösterildi.

Ancak grup üyelerinden hiç birisi basına iddiaları doğrulama konusunda bir açıklama yapmadı. Stern, grup üyelerinin yarın sabah saatlerine kadar konuşmama kararı aldıklarını yazdı. Yarın yapılacak toplantının ardından kesin olarak kaç kişinin istifa ettiği belli olacak.

Lutz Bachmann’ın istifasından sonra PEGIDA’nın yüzü 37 yaşındaki Kartin Oertel olmuştu. Oertel, Alman televizyon kanallarında yapılan tartışma programlarına sözcü olarak katılmıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İfade özgürlüğü için bir araya geldiler

SONRAKİ HABER

Oyuncular setlerdeki iş güvenliği için bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...