28 Ocak 2015 09:10

Tuncel: Tabii ki Kobanê için sokağa çıkacaktık

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Kobanê eylemlerine katıldıkları için yargılanan 16 kişinin davasında Kobanê eylemlerine değinerek 'Tabi ki bizler Kobanê için sokağa çıkacaktık. Kobane'ye yapılan saldırılar insanlığa yapılan saldırılardı. İnsanlar demokratik haklarını kullanarak sokağa çıktı. Bunun neresi suç?" dedi.

Paylaş

İzmir'de Kobanê eylemlerini organize ettikleri iddiasıyla "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek"ten haklarında dava açılan 2'si tutuklu 14 kişi hakkında açılan dava İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi görülmeye başladı. Duruşmayı izlemek üzere adliyeye, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ve SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve demokratik sivil toplum örgütü temsilci de geldi. Duruşması öncesi İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "AKP'nin Kobane'deki 'rolünü' unutmadık", unutmayacağız", "Demokratik siyaset yargılanamaz", "Komplolar sökmedi sökmeyecek" pankartlarının açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Ümit Akıncı okudu. Akıncı, bu davalar ile AKP'nin demokratik siyaseti ve muhalefeti susturmayı hedeflediğine dikkat çekerek, davanın demokratik siyasete müdahale olduğunu söyledi.  

'SOKAĞA ÇIKMANIN NERESİ SUÇ'

Açıklamanın ardından konuşan Sebahat Tuncel, bu davaların aslında halkların eşitlik talebinden rahatsız olanlara açıldığını belirtti. Tuncel, "Bu davalar ile demokratik siyaset yapanlar yargılanmak isteniyor. Bu davalar kabul edilemez. Tabiki bizler Kobanê için sokağa çıkacaktık. Çünkü, Türkiye halkları Kobane'nin geleceği ile kendi geleceklerini bir görüyorlar. Kobane'ye yapılan saldırılar insanlığa yapılan saldırılardı. Bunu kimse kabul etmedi ve binler sokağa çıktı. İnsanlar demokratik haklarını kullanarak sokağa çıktı. Bunun neresi suç?" dedi. 

'HÜKÜMET PARAMİLİTER GÜCÜNÜ SOKAĞA ÇIKARDI' 

İnsanların demokratik haklarını kullanarak sokağa çıkmalarına karşılık hükümetin de kendi paramiliter güçlerini sokağa çıkardığını söyleyen Tuncel, "Bornova'da o dönem öldürülen Ekrem Kaçeroğlu'nun katilleri serbest bırakıldı. Haklarında dava dahi açılmayacak belki de ama demokratik haklarını kullananlar burada yargılanıyor. Biz bu davalara alışkınız ve kabul etmiyoruz" diye konuştu. (İzmir/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gülsuyu'da inşaat işçilerine saldırı

SONRAKİ HABER

Kalbi duran Fikret Otyam yaşama döndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...