28 Ocak 2015 08:52

Akşam'dan mı kaldınız?

Akşam gazetesine göre SYRIZA’nın Lideri Aleksis Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek 13 yıl boyunca ‘sizi izledik’ demiş!

Paylaş

Yunanistan seçimlerinde SYRIZA’nın edindiği başarı tüm dünyada yankı uyandırdı ancak komşu ülkedeki yeni dönem, özellikle Türkiye’de umut ve heyecanla karşılandı. Gazeteler günlerdir SYRIZA’nın başarısına ilişkin yazı dizileri hazırlıyor, haberler yapıyor, SYRIZA'nın Lideri Aleksis Çipras’a dair köşelerde bilgiler paylaşılıp, yorumlarda bulunuluyor.
Muhalif medya, ‘Acaba bu hava Türkiye’de de olabilir mi? Muhalifler birleşirse seçimlerde nasıl sonuç çıkar?’ diye tartışırken, şaşkınlık verici hamle, yandaş medyadan geldi. Akşam gazetesi, Radikal Sol Koalisyonun (SYRIZA) başarısını AKP’ye bağladı.
 
Gazete, SYRIZA Lideri Çipras’ın siyasetteki rol modelinin Türkiye olduğunu, Çipras’ın 1.5 ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya "13 yıldır yaptıklarınızı takdir ediyoruz" dediğini ileri sürdü.
Akşam, Çipras’ın Yunanistan’a giden Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunduğunu, Davutoğlu'nuın bu talebi kabul ettikten sonra da 1.5 saat görüştüklerini yazarak, şu iddiada bulundu: “O görüşmede Çipras, Davutoğlu’na ‘AK Parti ile görüşlerimiz farklı. Ancak ülkenizde 13 yıldır yaptıklarınızı takdirle karşılıyoruz. Aynısını biz de yapmak istiyoruz’ mesajı verdi” dedi. Gazete haberde, CHP’yi de PASOK’a benzetti. 

SYRIZA’nın yeni ekonomi bakanından ilk açıklama

YANDAŞ YAZARLAR DA AYNI KAFADA!
Yandaş gazeteciler de Akşam’ı yalnız bırakmadı. Akşam’ın Yazarı Kurtuluş Tayiz ve Türkiye gazetesi Yazarı Melih Altınok, AKP’den SYRIZA çıkartma çabasına girişti. Melih Altınok, “Davutoğlu bir ay önce Atina Havalimanı’nda Tsipras’a ne söyledi?” başlıklı köşe yazısında Çipras’ın ilerideki olası başarısının kalıcı olabildiğini yazarak, buna örnek olarak da AKP’yi gösterdi. Melih Altınok yazısında Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan temaslarını izleyen gazeteci grup arasında olduğunu belirterek, görüşmenin ardından Davutoğlu'nun şu sözleri kullandığını yazdı: “Tsipras’a AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de, şimdi Yunanistan’dakine benzer şekilde çok ciddi ekonomik kriz olduğunu anlattım. Yerleşik partiler çökmüştü. AK Parti her şeye bir anlamda meydan okuyarak iktidara geldi; IMF vb. AK Parti, Türkiye’nin düştüğü duruma halkın tepkisini dile getirerek iktidara geldi. Beklenti çok yüksekti. 100 günlük, 5 yıllık 20 yıllık bir perspektif çizdik halkın önüne. Ve bu perspektif maceracı bir perspektif olmanın ötesinde meydan okuma karşısında cesur fakat uygulanabilir programlardan oluşuyordu. Biz Yunanistan’ın güçlü olmasını istiyoruz. Sizin de halka ne teklif edeceğinizi iyi düşünerek dile getirmeniz lazım. Dostane ve güzel bir sohbet oldu...” 
Akşam gazetesinden Kurtuluş Tayiz ise, Çipras’ı Türkiye’deki liderlerle karşılaştırdı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu Çipras ile karşılaştıran Kurtuluş Tayiz, yazısını şöyle bağladı “Çipras gibi AB'ye, Dünya Bankası'na kafa tutan kim? Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş mı? Türkiye solunun hali içler acısı; sol, AB fonları sayesinde Batı'nın sivil toplum uzantısı haline dönüştü... Peki ya Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun bu konulardaki duruşu ne? AB'ye itiraz eden, ABD'ye karşı dik duran, dünyanın beş büyük devletine kafa tutan kim? Sanırım daha fazla söze gerek yok. İyisi mi bırakalım muhalefet kendi çalıp kendi oynasın.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’dan ABD’ye Kunaytra mesajı

SONRAKİ HABER

İngiliz kulüpleri uluslararası transfer şampiyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...