21 Temmuz 2011 10:20

İsrail’den uyarı: ‘Türkiye’ye Gitmeyin!’

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Terörle Mücadele Bürosu seyahat uyarıları çerçevesinde  İsrail vatandaşlarına gerekli olmadıkça Türkiye’ye gitmemeleri tavsiyesinde bulundu.Büro Akdeniz havzası ve Uzak Doğu ülkeleri ile ilgili daha önce yayımlanan uyarılarını kaldırılırken, Türkiye, Azerbaycan ve G&

İsrail’den uyarı: ‘Türkiye’ye Gitmeyin!’
Paylaş

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Terörle Mücadele Bürosu seyahat uyarıları çerçevesinde  İsrail vatandaşlarına gerekli olmadıkça Türkiye’ye gitmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Büro Akdeniz havzası ve Uzak Doğu ülkeleri ile ilgili daha önce yayımlanan uyarılarını kaldırılırken, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’la ilgili uyarıları yineledi.

İsrail vatandaşlarının bu üç ülkeye gerekli olmadıkça gitmemeleri tavsiye edilirken, gidecek olanların da belirli kurallara uymaları istendi. Bu kurallar arasında, turistik site ve alanlarda hassas ve dikkatli olunması, beklenmedik cazip iş önerilerine, özellikle uzak yerlerde ve gece yapılacak toplantı davetlerine itibar edilmemesi, bu ülkelerdeki kalış süreleri içinde günlük rutin uygulamalarını değiştirmeleri de yer alıyor.

ERDOĞAN İÇİN SUİKAST İDDİASI

Öte yandan İsrail askeri istihbarat kaynaklarına yakınlığı ile bilinen DEBKA sitesi Gazze’ye gitmeyi planlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı  El Kaide hücrelerinin bulunduğu Gazze’ye ‘ye gitmesi konusunda uyardı. Site Erdoğan’a suikast ortamı yaratıldığını belirtti. Site ayrıca Erdoğan’ın Gazze’ye gitmesinin Hamas’ı “de facto” tanımak anlamına geleceğini ve bunun da El Fetih Lideri Mahmud Abbas’ı zayıf düşüreceği yorumunda bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haddam: ‘İran bölgede egemen olur, harekete geçin!’

SONRAKİ HABER

Papandreu: ‘Ultimatoma gerek yok!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...