21 Temmuz 2011 10:19

Haddam: ‘İran bölgede egemen olur, harekete geçin!’

Suriye Cumhurbaşkanı Eski Yardımcısı Abdulhalim Haddam, Suriye’deki devrimin başarısızlıkla sonuçlanması halinde İran’ın bölgeye tamamıyla egemen olacağını, bu yüzden de Suriye konusunda diğer Arap ülkelerinin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.El Arabiya Televizyonu’na konuşan Haddam, Suriye’deki muhalefet hareketinin b

Haddam: ‘İran bölgede egemen olur, harekete geçin!’
Paylaş

Suriye Cumhurbaşkanı Eski Yardımcısı Abdulhalim Haddam, Suriye’deki devrimin başarısızlıkla sonuçlanması halinde İran’ın bölgeye tamamıyla egemen olacağını, bu yüzden de Suriye konusunda diğer Arap ülkelerinin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

El Arabiya Televizyonu’na konuşan Haddam, Suriye’deki muhalefet hareketinin başarısız olması halinde İran’ın Lübnan, Suriye, Irak ve Afganistan’ı tamamen kontrol altına alabileceğini kaydetti. Haddam açıkça körfez ülkelerinin, Suriye üzerinde baskı uygulaması gerektiğini belirtti. Suriye’de Esad rejiminin varlığını koruması halinde bölgedeki tüm ülkelerin İran’la uzlaşmak zorunda kalacağını belirterek “İran’ın bölgeye hakim olması halinde ise tehlikeli sonuçlar olacaktır” dedi.

TÜRKİYE’YE EVET İRAN’A HAYIR

İran’ın Suriye’ye 5 milyar dolar gönderdiği iddialarına değinen Haddam “İran’ın Suriye’deki göstericileri katletmek, işkence etmek ve gösterileri bastırmak için uzmanlar gönderdiğini ileri sürdü. Haddam, Türkiye’ye muhalefete destek verdiği için teşekkür etti. Haddam Türkiye’nin İran’ın aksine Beşşar Esad’ın kalması için çalışmayacağını dile getirdi. Haddam, Esad rejiminin muhalefete silahla karşılık vermesinin silahlı direnişe neden olabileceğini dile getirdi.

CAMİ ÇIKIŞLARINA DİKKAT ÇAĞRISI

Buna karşın Suriye dini otoritesi olarak görülen Doktor Ramazan el-Buti, Suriye’de fitne yaratacak olanlara fırsat verilmemesi gerektiğini, ülkenin dışında oturanların Suriye sokaklarındaki talepleri dış ülkelerin ajandalarının yararına kullandıklarını belirtTİ, El Buti ayrıca buna fırsat verenlerin bundan vazgeçmesini istedi. El-Buti, reform talebinin dış çağrılarla bağlantılı olmaması ve ülkenin içinden gelmesi gerektiğini vurgulayarak insanların cami çıkışındaki toplanmalarını fırsat bilip bozgunculuk ve fitne oluşturmaya çalışanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

El Kuds El Arabi gazetesi Erdoğan’a başyazıdan seslendi

SONRAKİ HABER

İsrail’den uyarı: ‘Türkiye’ye Gitmeyin!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...