28 Ocak 2015 01:00

Grevle dayanışmayı ilmek ilmek öreceğiz

Birleşik Metal-iş Sendikası üyesi arkadaşlarımız 29 Ocak tarihinde greve çıkacaklar.29 Ocak tarihi yaklaştıkça heyecan da artıyor.

Paylaş

Türk Metal üyesi bir grup işçi*

Birleşik Metal-iş Sendikası üyesi arkadaşlarımız 29 Ocak tarihinde greve çıkacaklar.
29 Ocak tarihi yaklaştıkça heyecan da artıyor. 3 yıllık sözleşme ve bize her dönem reva görülen sefalet zammına karşı çıkılacak bu grev sadece Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin değil, biz Türk Metal üyesi işçilerin de grevi. Grev kararı alındığı andan itibaren biz de gelişmeleri yakından takip ediyor ve işyerimizde tartışıyoruz. Geçtiğimiz pazar günü Türk Metal üyesi bir grup işçi olarak bir araya geldik. Hem kendi işyerimizde yıllardır ensemizde boza pişiren bu iş birlikçi anlayışa karşı neler yapabileceğimizi, hem de grevle dayanışmak için neler yapabileceğimizi konuştuk.
Öncelikle her işçi arkadaşımızın bu dönemde kendi bölümde Evrensel’in birer muhabiri gibi çalışmasını, işçiler arasındaki tartışmaların ve yaşanan gelişmelerin günü birlik paylaşılması gerektiğini konuştuk. Grev süresince günbe- gün yaşananları paylaşmak ve fabrikamızdaki tüm işçilerin grevin nabzını tutabilmesi için içerde yapacağımız tartışmalar son derece önemli. Ama grevle dayanışmak dediğimiz şey tek başına bundan ibaret değil kuşkusuz. Kendi fabrikamızda bir dayanışma fonu nasıl oluşturabileceğimizi konuştuk toplantımızda. Güvendiğimiz işçi arkadaşlarımıza bu fikri açarak böyle bir fon oluşturmak için harekete geçmeyi kararlaştırdık.
Bir arkadaşımız sözleşme kapsamında dağıtılacak olan 300 liralık erzak yardımının greve çıkan arkadaşlarımıza iletilmesini önerdi. Mektubumuz aracılığıyla Türk Metal ve Çelik-İş üyesi tüm arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Biz en az 80 bin işçiyiz. 15 bin kardeşimizle ekmeğimizi paylaşalım. Çünkü onlar hepimizin ekmeğinin büyümesi için grevde. Erzak yardımını grevci arkadaşlarımızla paylaşalım. Kendi aramızda para toplayıp bir fon oluşturalım.
Şüphesiz grevin başarısı için bunlar yeterli değil. Tüm emekçileri bu grev etrafında birleştirmemiz lazım. O nedenle yaşadığımız mahallelerde grevle dayanışma komiteleri kurma kararı da aldık. Bir el ilanı hazırlayacağız dayanışma komitesi imzası ile ve ev ev, kapı kapı gezerek grevi anlatacağız. Oturduğumuz mahallelerdeki tüm emekçilerden maddi-manevi dayanışma isteyeceğiz. Metal grevi ile dayanışmak için kumbaralar alacağız. Gittiğimiz kahveye, yöre derneğimize, alış veriş yaptığımız bakkala, markete bu kumbaraları bırakacağız. Dayanışmayı ilmek ilmek öreceğiz. Böyle bir dayanışma ile kazanacağımıza inancımız tamdır. Greviniz, grevimizdir. Yüreklerimiz sizinle...

*Kocaeli

ÖNCEKİ HABER

Tüm işçiler metal grevini desteklemeli

SONRAKİ HABER

‘Gerçek failler hala ortada yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...