27 Ocak 2015 15:55

İsrail ordusu: Suriye topraklarından 2 füze atıldı

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'nin İsrail işgali altında bulunan kısmına Suriye tarafından iki füze fırlatıldığını öne sürdü.

Paylaş

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'nin İsrail işgali altında bulunan kısmına Suriye tarafından iki füze fırlatıldığını öne sürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada füzelerin Maron Golan ve Hermon Dağı yerleşim yerlerine düştüğü ve herhangi bir zarara yol açmadığı belirtildi.

Lübnan merkezli yayın yapan El Ahbar'a konuşan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, füzelerin Suriye ordusu tarafından atılmadığını belirtti.

Bunun üzerine gözler bölgede aktif olan Hizbullah'a çevrildi. Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmazken Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen el Menar, İsrail'in, 'füze saldırısı iddiası' sonrası yanıt olarak Suriye topraklarını taradığını açıkladı.

Ynet'in haberine göre ise Hermon Dağı'nda bulunan turistler, füze saldırısı sonrası bölgeden tahliye edildi.

El Menar, gün boyunca İsrail uçaklarının Golan Tepeleri üzerinde uçtuğunu ve bölgede 5 alarm sireni duyulduğunu aktardı. Alarm sirenleri, İsrail tarafından füze saldırıları esnasında uyarı amaçlı kullanılıyor.

İsrail, 18 Ocak'ta bölgedeki Hizbullah'a konvoyuna saldırmış, saldırıda üst düzey isimlerin de aralarında olduğu 12 kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Serap Eser Davası'nda sanıklar yeniden yargılama istedi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor - Keçiörengücü maçından gol sesi çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...